1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özge Burak Değer, Ak Parti Van Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurusunu Yaptı
'Yeni Türkiye'nin Irkçı Öğretmeni

'Yeni Türkiye'nin Irkçı Öğretmeni

İdam cezasının geri getirilmesi gündemde tutulurken, İstanbul'daki bir öğretmen küçük öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraf çektirdi.

A+A-

İdam cezasının geri getirilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "Meclis'ten geçerse onaylarım" açıklamalarıyla gündemde tutulurken, İstanbul'daki bir öğretmen küçük öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraf çektirdi.

İstanbul Gaspıralı İlköğretim Okulu'nda görev yapan Aydın Erekmen isimli öğretmen, sınıftaki öğrencilerinin eline idam ipi verdi, fotoğraflarını çekip "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkan! Adalet istiyoruz" notuyla Facebook'taki hesabında paylaştı.

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan paylaşım öğretmenin ilk paylaşımı değil. Aynı öğretmenin Facebook hesabı incelendiğinde yine öğrencilerle birlikte asker selamı vererek çektirdiği bir fotoğrafın olduğu görülüyor.

Aynı öğretmen Facebook'taki bir başka paylaşımında ise arabasının dikiz aynasına astığı idam ipini paylaşmış.

ÇOCUĞUNUN ELİNE SİLAH VERMİŞ: YENİ TÜRKİYE'YE HAZIRLIK

Öğretmen Erekmen'in diğer Facebook paylaşımlarında da skandal ifadeler yer alıyor. Eğitimci Erekmen, çocuğunun eline silah verip fotoğrafını çekmiş. Erekmen, "PKK'ya hazırlık" yorumu yapan bir takipçisine, "Yeni Türkiye'ye hazırlık diyelim" yanıtını veriyor.

Facebook paylaşımlarının ortaya çıkmasının ardından hesabını kapatan Aydın Erekmen isimli öğretmene Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin tarafından üstün başarı belgesi de verilmiş.

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ

Skandal fotoğraf için CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Bakan, verdiği önergede “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, ‘eğitimci’ olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?” diye sordu. 

BU ADAMIN ÖĞRETMENLİK YAPMASINA İZİN VERMEK CİNAYETTİR!

Bakanlığı acil göreve davet eden Bakan, “Binlerce öğretmen EĞİTİM-SEN’li diye, sadece barış eylemine katıldı diye ya da hain darbe girişimi sonrası Boğaz Köprüsü’nde kim tarafından, nasıl öldürüldüğü bilinmeyen askerlerin fotoğrafını paylaştı diye açığa alındı, ihraç edildi. Bir öğretmen, nasıl olur da küçücük çocukların eline idam ipi verip fotoğraf çektirip bir de sosyal medya hesabında paylaşabilir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bakanlık acilen üzerine düşeni yapmalıdır! Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir” dedi.

TUNCAY ÖZKAN'DAN ÖĞRENCİ VELİLERİNE ÇAĞRI

Küçük çocukların idam ipi tuttuğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çekerken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

"Bu çocukları kirli siyasi emelleri için kullanıp ölüm diye şov yaptıran her kimse hakkında derhal işlem başlatın" diyen Özkan, "O çocukların aileleri mutlaka dava açsın. Ben de suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

aydin-erekmen-(1).jpgaydin-erekmen-(2).jpgaydin-erekmen-(3).jpgaydin-erekmen-(4).jpg

aydin-erekmen-(5).jpgaydin-erekmen-(6).jpg

Okul yönetimi "İzcilik çalışması" dedi

Birgün'den Rabia Yılmaz, öğretmenin çalıştığı okul yönetimine ulaştı. TOKİ Osmangazi İlkokulu Müdür Yardımcısı, "Konudan haberdar olduk. Araştırıyoruz. Öğretmenle görüştük. Öğretmenimizin bir izcilik faaliyeti var. İzci düğümleri ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi. Biz de o şekilde yorumladık" dedi.

Fotoğrafın idamı teşvik edici bir ifadeyle paylaşıldığını hatırlatınca yetkili: "Açıkcası ben paylaşımı görmedim. Araştırıyoruz. Henüz müdür beyin de yeni haberi oldu. Soruşturmaya başladık. Bir netice elde edeceğiz. Ama biz izcilik çalışması olarak yorumladık" diyerek öğretmeni savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.