
'Yeni Stadyum'da Golsüz Başlangıç.. Iğdır FK Sahasında Manisa FK'yı Konuk Etti!
Trendyol 1. Lig'in 23. haftasında Alagöz Holding Iğdır FK evinde karşılaştığı Manisa FK ile 0-0 berabere kaldı.
Trendyol 1. Lig’in 23. haftasında Alagöz Holding Iğdır FK, yeni şehir stadyumunda Manisa FK’yı konuk etti.
Büyük ilgi gören karşılaşma, iki takımın da gol bulamamasıyla 0-0 sona erdi.
Yeni stadın açılış haftasında oynanan mücadelede tribünleri dolduran yurttaşlar, takımlarını 90 dakika boyunca destekledi. Karşılaşma tempolu geçse de her iki ekip de yakaladığı fırsatları gole çeviremedi.
MAÇTAN DAKİKALAR VE KADROLAR
PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; karşılaşmayı Turgut Doman yönetirken, yardımcılıklarını Ramazan Ufuk Avdaş ve İbrahim Ethem Potuk yaptı.



Iğdır FK:
Muhammet Taha Tepe, Suoares, Alim Öztürk, Fofana, Bacuna (Ali Kaan Güneren dk. 63), Bruno, Ahmet Emin Engin (Dorin Rotariu dk. 63), Doğan Erdoğan, Atakan Rıdvan Çankaya, Gökcan Kaya (Özder Özcan dk. 75), Güray Vural
Teknik Direktör: Kenan Koçak
Manisa FK:
Vedat Karakuş, Herelle, Diony, Lindseth (Cissokho dk. 64), Adekanye (Valentin dk. 63), Umut Erdem, Benrahou (Kubilay Sönmez dk. 90), Muhammed Enes Kiprit (Osman Kahraman dk. 63), Yasin Güreler, Ayberk Karapo, Toure
Teknik Sorumlu: Abidin Çakmak
Sarı kartlar: Jonathan Lindseth, Yasin Güreler, Christophe Herelle, Osman Kahraman, Kubilay Sönmez (Manisa FK), Doğan Erdoğan (Iğdır FK)
..haberin öncesi
BAKAN BAK’TAN IĞDIR’A ZİYARET
Karşılaşma öncesinde bazı programlara katılmak üzere Iğdır’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Valiliği’ni ziyaret etti.
Ziyarette Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, kentte yürütülen gençlik ve spor projeleri hakkında Bakan Bak’a bilgi verdi. Görüşmede, Iğdır’da hayata geçirilmesi planlanan yeni yatırımlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Bakan Bak, Vali Taşolar’a yeni görevinde başarılar dileyerek, görevinin hayırlı olmasını temenni etti.
ŞEHİR STADYUMU TÖRENLE AÇILDI
Iğdır’da yapımı tamamlanan yeni şehir stadyumu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Iğdır Milletvekili ve Iğdırspor Alagöz Holding Başkanı Cantürk Alagöz ile çok sayıda davetli ve yurttaş katıldı.


Yaklaşık 6 bin seyirci kapasiteli stadyumun, kente modern bir spor alanı kazandırdığı vurgulandı.
“SPOR, GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR”
Törende konuşan Bakan Bak, Türkiye’nin spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye, UEFA ve FIFA standartlarında dünyanın en modern stadyumlarına sahip ülkelerden biri haline geldi. Bu yatırımlar sadece tesis değil, aynı zamanda gençler için umut demektir. Spor, gençleri uyuşturucu, dijital bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkili yoludur.”
Bakan Bak, Iğdır’da yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu ve yeni tesis projelerinin de sürdüğünü belirterek, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.
AÇILIŞ MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİLER
Törenin ardından Bakan Bak ve beraberindeki heyet stadyumu gezerek yurttaşları selamladı. Daha sonra protokol üyeleri, Iğdır FK ile Manisa FK arasında oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti.
Yeni stadında ilk maçına çıkan Iğdır FK, golsüz beraberlikle sahadan ayrılsa da, kentte spor adına atılan adım büyük bir heyecan ve umut yarattı.





HABERE YORUM KAT