Yazar, İletişim Eğitmeni Mario Levi Yaşamını Yitirdi

Yazar, İletişim Eğitmeni Mario Levi Yaşamını Yitirdi

'İstanbul Bir Masaldı', 'En Güzel Aşk Hikayemiz', 'Bir Şehre Gidememek', 'Lunapark Kapandı' gibi kitapların usta yazarı Mario Levi, 66 yaşında hayata veda etti.

A+A-

'İstanbul Bir Masaldı', 'En Güzel Aşk Hikayemiz', 'Bir Şehre Gidememek', 'Lunapark Kapandı' gibi kitapların usta yazarı Mario Levi, 66 yaşında hayata veda etti.

Mario Levi'nin vefatını Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından, "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadeleriyle duyurdu.

mario-levi.jpg

"İSTANBUL BENİM İÇİN BİR İLHAM KAYNAĞI"

'İstanbul Bir Masaldı', 'En Güzel Aşk Hikayemiz', 'Bir Şehre Gidememek', 'Lunapark Kapandı' ve 'Size Pandispanya Yaptım' adlı kitapların da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan yazar Levi, 3 yıl önce verdiği röportajda, "İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle" demişti.

"BU MASAL BİTMEZ"

Levi'nin ardından PEN Yazarlar Derneği açıklama yaptı:

"Edebiyat dünyası bir değerini daha yitirdi. Yazın dünyasında "'İstanbul Aşığı' yazar olarak tanınan, inceliklerle dolu, edebiyatımızın güçlü kalemi değerli Mario Levi'yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

İstanbul sokaklarında, her bir kaldırım taşının altında öyküsü bulunan yazarımız, açtığı yazarlık atölyeleri ile onlarca yeni kalemi bizlere tanıştırdı.. İstanbul masalları yazdı, bize pandispanyalar sundu…

Birkaç dönem PEN Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu'nda görev alarak, tüm sorumluluklarını yerine getirdi. Bizlerle birlikte mahkeme kapılarında, yazarlara, gazetecilere, sanatçılara yapılan haksızlıklara karşı direndi.

Mario Levi eserleriyle yaşayanlar arasına katıldı ve sonsuzluğa göçtü.  Ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı diler, bu masal bitmez diyoruz. Edebiyatımıza katkıları için minnet duyuyoruz. Huzur içinde uyusun."

MARIO LEVI HAKKINDA

1957 yılında İstanbul'da doğan Yahudi asıllı yazar Saint Michel Fransız Lisesi'nden ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Filolojisi'nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında yazan Levi 1984 yılından itibaren Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı

Mario Levi, yazarlığın yanı sıra Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işlerde de çalıştı. Levi aynı zamanda uzun yıllardır yazarlık atölyelerinde yazarlık ve yaratıcı yazarlık dersleri de vermişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.