1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Apple 'iPhone 15'i Tanıttı
Yaz Tatili Heyecanı.. Milyonlarca Öğrenci Karne Alıyor!

Yaz Tatili Heyecanı.. Milyonlarca Öğrenci Karne Alıyor!

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline başlayacak. 

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline başlayacak. 

Kars’ta, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 619 okulda eğitim gören, 57 bin 702 öğrenci ile 4 bin 673 öğretmen, yaz tatiline girdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, 11 Eylül 2023’te ders başı yapan öğrenciler ve öğretmenler için eğitim maratonu sona eriyor.

KARNELERDE YENİLİK 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bu yıl, ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da gösteren yeni tasarımlı karneler verilecek. 

Yeni ders ortalaması 50 olan öğrenciler, en fazla 3 dersten başarısız olsalar bile sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkına sahip olacaklar.

egitim-tatil.jpg

TÜRKÇE BARAJ PUANI YÜKSELDİ 

Sınıf geçmede önemli bir değişiklik olarak, Türkçe dersi için baraj puanı 70’e çıkarıldı. 9’uncu sınıflarda 4 ve üzeri zayıf dersi olan öğrenciler ise sınıf tekrarı yapacak.

YENİ MÜFREDAT GELİYOR 

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak. 

Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına 9 Eylül 2024’te başlayacaklar.

YAZ OKULLARI VE KURSLAR BAŞLIYOR 

1 Temmuz’dan itibaren MEB, ilkokul 2. sınıftan başlayarak tüm kademelerdeki öğrencilere spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında ücretsiz yaz okulları sunacak. 

Ayrıca, ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek. 

Kurslar, 1 Temmuz’da başlayıp 29 Ağustos’ta sona erecek ve haftada 5 gün, günde maksimum 2 saat olarak planlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.