Yaşar Kemal, Ölüm Yıl Dönümünde Köyünde Anıldı

Yaşar Kemal, Ölüm Yıl Dönümünde Köyünde Anıldı

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, ölümünün 1’inci yılında kendi köyü olan Osmaniye’nin Hemite köyünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

A+A-

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, ölümünün 1’inci yılında kendi köyü olan Osmaniye’nin Hemite köyünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ’Türk Edebiyatının Çınarı’ lakaplı Yaşar Kemal için Osmaniye’ye bağlı Hemite (Gökçedam) köyünde anma programı düzenlendi. Ölümünden kısa bir süre önce kendi yaptığı Yaşar Kemal Kültür Evi’nde gerçekleşen anma programı Yasin-i Şerif ile başladı. Törende ünlü yazarın çocukluk arkadaşı Veli Kılıç programa katılan davetlilere Yaşar Kemal’in çocukluğunu ve anılarını anlattı.

Yaşar Kemal için Türk edebiyatının ses bayrağı tanımlamasını yapan Osmaniye Valisi Kerem Al, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Yaşar Kemal ile aynı fikir de olunmasa bile bu onun bu ülke için önemli bir değer olduğunu azaltmıyor. Yaşar Kemal kurulu düzenle çok barışık olmamıştır. Bunun sonucu da İnce Memed’lerle zulme karşı bir direnç göstermiştir. Çukurova’nın çiçeğini, böceğini, dağlarını destansı bir havayla sunmuştur. Onun edebiyat birikimin başında destan geleneği gelir. Yaşar Kemal’in anılarını tanıtmaya, genç kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun" dedi.

Daha sonra Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneğince ’Dünün Çocukları’ adlı ekip Çukurova yöresinde oynanan çocuk oyunlarını sergiledi. Dernek üyelerinin üzerlerine siyah ilkokul forması giyerek yaptıkları gösteri törene katılanların beğenisini kazandı. Yaşar Kemal resim sergisinin gezilmesi ve İnce Memed Anıtına karanfil bırakılmasıyla anma töreni sonra erdi.

Anma törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve başkanları Hemite köylüleri ile Yaşar Kemal’in akrabaları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler