1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Bir İş Yeri Kundaklandı
Yalnızlığını ‘Şiir’lere Aktarıyor

Yalnızlığını ‘Şiir’lere Aktarıyor

Kars'ın Arpaçay ilçesi Doğruyol köyünde yaşayan 5 çocuk babası 80 yıllık yaşam öyküsünü şiir ve manilere aktarıyor.

A+A-

4 yıl önce eşini kaybeden Kasım Kaya, çocukları evlenip gitmesiyle köy evinde bir başına yaşarken evde her işini kendisi yapıyor. 

Suat İncerede’nin özel haberine göre, tarım yapmadığını söyleyen Kaya 80 yıllık yaşam öyküsünü şiir ve manilere özetlerken, "...eskiden ayağımıza giyecek çarık bile bulamıyorduk. Eskiden öküze koştuğumuz kara sabanla 45 gün ekin ekerdik, tırpanla o biçerdik. Şimdi her evde bir traktör var.. 2-3 günde ekin ekiliyor, 10 gün içinde biçin biçiliyor. Biz ekmek bile bulamıyorduk, şimdi adam ayakkabı alırken bile kalite arıyor, marka alıp giyiyor. Eskiden evi aydınlatmak için lambaya koyduğumuz gazyağı'nın kokusu burnumuzdan girer, kulağımızdan çıkardı, şimdi düymeye basıyorsun her yer pırıl pırıl ışıklanıyor. O günler bir mazidir, insan o günlerine acıma hissi doyuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.