1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 'Sazan Sarmalı'na Dikkat.. Hatay'dan Erzurum'a Uzanan Dolandırıcılık Hikayesi! 
Yağış Felaketi.. Evler ve Ahırlar Çöktü, Yardımlar Tartışma Konusu Oldu!

Yağış Felaketi.. Evler ve Ahırlar Çöktü, Yardımlar Tartışma Konusu Oldu!

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyünde aşırı yağışların etkisiyle yaşanan doğal afet, köydeki bazı evlerin ve ahırların çökmesine neden oldu. 

A+A-

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyünde aşırı yağışların etkisiyle yaşanan doğal afet, köydeki bazı evlerin ve ahırların çökmesine neden oldu. 

Köy sakinleri, yaşanan bu felaket sonucunda hayvan kayıpları ve maddi hasarlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

KÖYLÜLER TEPKİLİ

PolitiKARS’ın ANKA'dan derlediği bilgilere göre; Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyü sakini Oktay Kızıltaş, "Yağan yağmurların etkisiyle bazı hayvanlarımız telef oldu, evlerimiz zarar gördü. Bu nedenden dolayı mağdur olduk," dedi ve ekledi; "Çıldır İlçeden İlçe Kaymakamlığında yardımlar geldi ama gelen yardımlar yerini bulmamıştır. Gelen yardımlar zengin kesime dağıtılmış, azalara dağıtılmış, muhtar kendi çevresine dağıtmıştır."

Buna karşılık, köy muhtarı Yener Karakaya iddiaları reddederek, "İddiaların hepsi yalan. Kaymakam, Jandarma ve AFAD yetkililerine sorulsun, bizim köyümüze yardım gelmedi," şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinin iddialarına göre, Kaymakamlık tarafından gönderilen yardım ekipleri, köy muhtarı tarafından yanlış bilgilendirilerek yardımların sadece belli kişilere ulaştırıldığı yönünde. 

Kızıltaş, "Gelen yardımlar zengin kesime dağıtılmış, azalara dağıtılmış, muhtar kendi çevresine dağıtmıştır. Diğer kesime oy vermeyen kesime hiçbir şey vermemiştir," ifadelerini kullandı.

Muhtar Karakaya ise, köy sakinlerinin iftira attığını ve köyüne herhangi bir yardım gelmediğini iddia ediyor. "İftira atıyorlar muhtarlık seçimini kaybettikleri için iftira atıyorlar," diyerek durumu açıklıyor.

Bu olay, doğal afetlerin ardından yapılan yardım çalışmalarının yönetimi ve dağıtımı konusunda yaşanan sorunları ve iddiaları gündeme getiriyor. Yetkililerin ve ilgili kurumların bu iddiaları araştırması ve gereken önlemleri alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.