1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Okullarda 'Sömestr Tatili' Sonrası İlk Ders Zili Çaldı
X, Q, W Türkçe Ders Müfredatına Girdi

X, Q, W Türkçe Ders Müfredatına Girdi

Kürtçe'de de bulunan ve yıllarca yasaklı muamelesi gören harfler nihayet MEB tarafından okul müfredatına alındı

A+A-

Yıllarca yasaklı harfler olarak kabul edilen ve kullanımı yasaklanan buna karşın hem Kürtçe hem de İngilizce'de bulunan X, Q, W harfleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sessiz sedasız müfredata eklendi.

Sözkonusu üç harf Türkçe dersinde öğrencilere öğretilecek. 

Hürriyet gazetesinden Gamze Kolcu'nun haberine göre, öğrenciler, x, q ve w'yu 4. sınıftan itibaren öğrenmeye başlaycak. Sözkonusu harfler okullarda dağılatacak tabletlerde ve akıllı tahtalarda da var olduğu için sözkonusu harflerin öğretileceği belirtiliyor. Klavye eğitimi haftalık 8 saat verilen Türkçe dersi içinde 1 saat olarak belirlendi. 

Öğrenciler klavye dersiyle, klavye karakterlerini tanıma dersi görecek.

İNGİLİZCE VE KÜRTÇEDE VARDI

Öğrenciler daha önce İngilizce ve seçmeli Kürtçe dersleri kapsamında w-x-q harfleriyle tanışıyorlardı. MEB yetkilileri, ilkokulda öğrencilerin her türlü yazı karakteriyle tanışmalarını ve günlük hayatta kullandıkları yabancı harfleri de okulda öğrenmelerinin pedagojik olarak önemli olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.