1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Babek Zencani’nin İdam Cezası Onandı
Washington Polisi 'Türkleri' Tutukladı

Washington Polisi 'Türkleri' Tutukladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ayki Washington ziyareti sırasında Türk büyükelçinin konutunun dışında yaşanan kavgaya karışmakla suçlanan iki Türk, Amerikan polisince tutuklandı...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ayki Washington ziyareti sırasında Türk büyükelçinin konutunun dışında yaşanan kavgaya karışmakla suçlanan iki Türk, Amerikan polisince tutuklandı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Washington Emniyeti tarafından yapılan kısa açıklamada, Sinan Narin'in başkente komşu Virginia eyaletinde, Eyüp Yıldırım'ın da New Jersey eyaletinde tutuklandığı bildirildi. İki Türk de ağırlaşmış ceza gerektiren saldırı suçlarından yargılanacak. Yıldırım önemli derecede yaralanmaya sebep vermekten de suçlanıyor. Washington Emniyeti tutuklanan bu kişilerle ilgili başka ayrıntı vermedi.

Bu kişilerin 16 Mayıs’taki kavgada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekçileri ya da göstericiler olup olmadığı da belirtilmedi.

Kavga Amerika ve Türkiye arasında gerginliğe yol açtı. Washington, Türk korumaların kavgadaki rolünü “derin bir şekilde rahatsız edici” diye tanımlamıştı. Washington Emniyet Müdürü, 11 kişinin yaralandığı olayı “barışçı göstericilere yönelik zalim saldırı” diye nitelemişti.

12 TÜRK GÜVENLİK GÖREVLİSİNE DE SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Associated Press haber ajansı, adını açıklamadığı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Washington polisinin olaya karıştığına inanılan 12 Türk güvenlikçi aleyhinde suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bu güvenlikçilerden yedisi hakkında yapılacak suç duyurusu ağır nitelikli olacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.