1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Uysal, Milletvekili Aday Adayları İle Bir Araya Geldi
Ve Başörtüsü İlköğretime GİRDİ

Ve Başörtüsü İlköğretime GİRDİ

Mersin'de bir süredir Sakarya İlköğretim Okulu'na türbanı ile giren 13 yaşındaki M.G. sonunda sınıfa da türbanıyla girdi.

A+A-
Mersin'de bir süredir Sakarya İlköğretim Okulu'na türbanı ile giren 13 yaşındaki M.G. sonunda sınıfa da türbanıyla girdi. Türkiye'de ilk kez bir ilköğretim öğrencisi derste türbanı ile görüntülendi.
Türkiye’de üniversitelerde türbanın serbest bırakılıp bırakılmaması tartışılırken, konuyu ilköğretim seviyesine çeken fitili ateşleyen ve daha önceki girişimleri engellenen Mersin Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki M.G., dün ve bugün derse türbanlı girdi.
Geçen ekim ayında türbanla derslere girmeye çalışan ve okul yönetimi tarafından her defasında dışarı çıkartılan 8’inci sınıf öğrencisi M.G. dünkü karşı koyuşlara aldırmadan bu sabah da türbanı ile okula geldi. Bahçede türbanlı sınıfa giremeyeceği yönünde uyarılan M.G., öğretmenler eşliğinde rehberlik öğretmenleri ve idareciler tarafından ikna edilmeye çalışılırken, bir anda binanın zemin katında yer alan 8-C sınıfına girdi. M.G. en arka sıraya oturarak derse katıldı. İdarecilerin ve öğretmenlerin türbanlı kızı sınıftan dışarıya çıkartma çabaları da dün olduğu gibi sonuç vermedi. M.G, tüm uyarılara rağmen sınıftan çıkmayınca, öğretmenler de bu şekilde ders yapmak zorunda kaldı.
Türkiye’de ilk kez bir ilköğretim okulunda türbanı ile otururken görüntülenen M.G’nin sınıf arkadaşları bir anda şaşkına döndü. M.G. ise soruları yanıtsız bıraktı.
M.G’nin sınıfa türbanla girerek derse katıldığı yönüde okul idaresince tutanak tutulduğu ve konunun Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ilgili birimlere bildirildiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.