1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afrin'deki Demirci Kawa Heykeli Yıkıldı
Van'da Eşbaşkanlar Mazbatalarını Aldı

Van'da Eşbaşkanlar Mazbatalarını Aldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı mazbatalarını aldı. 

A+A-

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı mazbatalarını aldı. 

Van’da seçimleri kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlara mazbatalarını almaya gitmeleri sırasında partilerinin İl Örgütü eşbaşkanları Yadişen Karabulak ve Ümit Dede ile parti yöneticileri eşlik etti.

mazbata-002.jpg

MAZBATALAR GECİKTİRİLEREK VERİLDİ

Van Adliyesi binasında yer alan İl Seçim Kurulu yetkililerinden mazbatalarını alan eşbaşkanlardan Bedia Özgökçe Ertan, çıkışta gazetecilere konuştu.

Seçimlerin üzerinden 10 gün geçtiğini hatırlatan Özgökçe, İl ve İlçe Seçim Kurullarına düşen görevin resmi sonuçları bir an önce ilan etmek olduğunu ifade etti.

Özgökçe, “İtirazlar, kanuna göre işleyen süreci durduramaz. Ama bu durum adeta mazbata krizine yol açmış durumda. İtirazlar bahane edilerek mazbatalarımız geciktirilerek verildi. Bunun hukukla, kanunla ve demokrasiyle açıklanacak bir tarafı yok” dedi.

‘YOLSUZLUKLARI TESPİT VE TEŞHİR EDECEĞİZ’

Van halkına hizmet etmek için hazır olduklarını söyleyen Özgökçe, şöyle devam etti: “Enerjimizin büyük çoğunluğunu bu anlamda harcamak için çabalıyoruz. Ancak öyle görünüyor ki şu andan itibaren belediyelerimizde yapılan yolsuzluk, talan ve diğer usulsüzlükleri tespit ve teşhir ile geçecek uzun bir süre.” 

'4 İLÇENİN MAZBATASI VERİLSİN'

Özgökçe, merkez ilçeler olan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ile Çaldıran ilçesinde seçimleri kazanan HDP’li eşbaşkanlara mazbatalarının henüz verilmemesi üzerinde de durdu. Özgökçe, “Dileriz ki bir an önce bu kadar zaman geciktirilen mazbataların verilmeme gerekçesinin hukukla, demokrasiyle açıklanacak bir tarafı olsun. Bu arkadaşlarımıza mazbatalar bir an önce verilsin. Mazbataları geciktirmek, seçme seçilme hakkına aykırıdır” diye konuştu.

ÇALDIRAN'DA OTURMA EYLEMİ 

Van’ın Çaldıran ilçesinde ise, seçimleri kazanan HDP'li eşbaşkanlara mazbatalarının verilmemesi oturma eylemi ile protesto edildi. Belediye eşbaşkanları Leyla Atsak ve Faruk Demir, mazbatalarının verilmemesini belediye meclis üyeleri ve partililer ile birlikte belediye binası önünde oturma eylemini yaparak protesto etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.