1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Covid-19 Türkiye | Ankara'da Hasta Yatışları Ertelendi
Van Büyükşehir Belediye Meclisi Feshedildi

Van Büyükşehir Belediye Meclisi Feshedildi

Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıyla meclisin feshedildiğini duyurdu.

A+A-

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın görevinden alınarak yerine kayyum olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, belediye meclis üyelerine bir yazı göndererek, meclisin feshedildiğini bildirdi. Kayyum Bilmez, bundan sonra meclisin görev ve yetkililerinin belediye encümeninde olacağını bildirdi.

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre Bilmez'in Belediye Meclis üyelerine gönderdiği yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"İçişleri Bakanlığı'nın 19/08/2019 tarih ve 14291 sayılı onayı ile İlimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı görevden uzaklaştırılmış ve 5393 sayılı kanunun 45'inci ve 46'ıncı maddeleri gereği Bakanlık Makamı’nın 19/08/2019 tarih ve 14293 sayılı onayı ile İl Valisi; Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. 5393 sayılı Kanunun 45. maddesinin 2’inci fıkrası gereğince bundan böyle Belediye Meclisinin görev ve yetkileri Belediye Encümeni tarafından yürütülecektir. Bu nedenle 19/08/2019-23/08/2019 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilen Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin katılacağı toplantının yapılmayacağı bilgilerinize."

Toplam 71 üyesi olan belediye meclisinde, HDP 44, AK Parti ise 27 üye ile temsil ediliyordu. 2016'da da atanan kayyum yine belediye meclisini feshetmiş, meclisin işlerini kendi seçtikleri memurların yer aldığı encümenlerle yürütmüştü.

İlgili haber...

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA GÖZALTI

Sabah saatlerinde ihraç edilen belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre; Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) Van Şube Eşbaşkanı Şükrü Kaçıcı, belediye çalışanlarından Çimen Ümit, Cahit Duran, Veysel Engin gözaltına alınırken, çok sayıda belediye çalışanının da evine baskın yapıldı. Baskın sırasında gözaltına alınan belediye çalışanlarıyla ilgili avukat yasağı ve gizlilik kararı alındı.

Kentte belediye çalışanlarına yönelik gözaltıların devam ettiği öğrenildi.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan dün düzenlenen protesto eylemlerinde aralarında milletvekili danışmanlarının da bulunduğu 32 kişi, Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde tutuluyor. Gözaltındakilerin gün içinde ifadesinin alınması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler