1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Başdanışman Mehmet Uçum Kars’ta
Vali Karadan Depremzedelere YEMEK

Vali Kara'dan Depremzedelere YEMEK

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars'ta çeşitli kurumların misafirhanelerinde konuk edilen Vanlı depremzedeler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ta çeşitli kurumların misafirhanelerinde konuk edilen Vanlı depremzedeler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Öğretmenevi’ndeki yemeğe Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Yemek sırasında İl Afet Müdürü Oktay Aygan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Akın Oktay ve diğer ile diğer kurum müdürleri Vali Kara’nın isteği üzerine depremzedeler ile ayrı ayrı masalarda oturup, depremzedelerin sorunlarını tek tek dinleyerek not aldılar.
Yemek sonrası İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak depremzede çocuklarına oyuncak ve saat hediye etti.
Yemek öncesi gazetecilere açıklama yapan Vali Ahmet Kara, Kars’ta 154 Vanlı depremzedeyi Çimento Fabrikası, DSİ ve çeşitli kurumların misafirhanelerinde misafir ettiklerini belirterek, “Bugün Van depreminde mağdur olan misafirlerimizle birlikte olmak istedik. Bu nedenle sizlerin huzurunda birlikte yemek yemek istedik ve onlar var olan bütün sorunlarını dinlemek istedik. Van’da bir felaket oldu. Biz de onların yerinde olabilirdik. Ama onlar depremzede oldu ve deprem onların başta ekonomik durumları olmak üzere can güvenlikleri tehlikeye soktu. Yakınlarını kaybettiler. Ama milletimizin büyüklülüğü buradadır. Van’ın bu acısına ülke genelinde bütün milletimiz ortak oldu ve her türlü imkanlarını seferber etti. Şundan eminim ki Allah korusun bu felaket başka bir ilimizde de meydana gelse Vanlılar da aynı özveriyi gösterirlerdi. Onları ilimizde ağırlamaktan dolayı fevkalade memnunuz. Ama Devletimiz inşallah onların evlerini yapar ve onlarda doğdukları yerlere dönerler. Çünkü onlar şu anda gurbetteler. Çünkü onlar sevdiklerinden, topraklarından hatta Van’ın köylerinde yaşayan köylülerimiz hayvanları olan geçim kaynaklarındın da uzaktalar. Onlara sahip çıkmamız gerekir.” dedi.
Vali Kara ayrıca, “Şu anda ilimizde 154 depremzede vatandaşımızı misafir etmekteyiz. Bunlardan 98 depremzedemiz çeşitli misafirlerde, 56 tanesi de bazı ailelerimiz ve yakınlarının yanında kalmaktadırlar. Bunlardan yaklaşık 60’ı çocuklardan oluşmaktadır. Bunlar okullarına Kars’ta devam etmektedirler. Bu çocuklarımızın her türden ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bu ihtiyaçlarını Valilik olarak karşılamaktayız. İl afet müdürlüğü yetkililerimiz bu konuda özverili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Vali yardımcı Murat Demirci başkanlığında karşılama komisyonu oluşturduk. Depremzedelerimi kalmak istedikleri süre boyunca ilimizde en iyi şekilde misafir edeceğiz. Çünkü onların başımızın üzerinde yerleri vardır.” diye konuştu.
Vali Kara daha sonra şunları söyledi:
“Erzincan can içinde can a benzer/ bir de gölü olsa tastamam Van’a benzer. Çünkü Erzincan ise Van’ın deprem nedeniyle kaderi aynıdır. Bizler bölge insanları olarak Erzincan, Çaldıran, Muradiye, Gevaş ve son olarak ta Van depremini unutamayız. Bu nedenle Erzincan depremle yaşamayı öğrenmiş illerimizden birisidir. Depremler insanların bütün varlığını, sevdiklerini bir anda ellerinden alır. Şu anda sizler yakınlarını ve canlarınızı kaybettiniz. Kars halkı sizleri sevinçle karşılamıştır ve çok özel misafirlerimiz olarak bağırlarına basmışlardır. Her hangi bir sıkıntınız var ise afet müdürümüze bildirin ve her türlü ihtiyacınız karşılanacaktır. Bizim sizin ihtiyaçlarınızı görmek boynumuzun borcudur. Türkiye’nin her yerinde halen ‘Van için tek yüreğiz.’ Deniliyor. Kars’ta da evinizdenmişsiniz gibi rahat olun. Türkiye deprem kuşağındadır. Her birimizin başına bu felaket gelebilir. Deprem uzmanlarının dediği gibi depremler değil de çürük binalar insan öldürür. Bu nedenle artık depremle birlikte yaşamaya alışmak zorundayız. Bu nedenle her türlü tedbirimiz alacağız ve salpam binalar yapacağız. Yani depremlerden ders çıkaracağız. Devletimiz önümüzdeki yıl içerisinde sizlerin evlerini yapacaktır. Ben de yıllar önce yıkılan Bayram Oteli’nde yıllar önce eşim ile konaklamıştım. İnşallah çok yakında acılarınızı unutursunuz. Biliyorum ateş düştüğü yeri yakar. Allah bir daha bu acıları bizlere göstermesin. Milletimizin başına bir daha böyle felaketler gelmesin.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.