1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Azeri Müşavirden Vali Doğan’a Ziyaret
Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin meclis toplantısına katıldı.

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin meclis toplantısına katıldı.

Kars ili Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin 2016 Kasım ayı Olağan Meclis Toplantı’nda Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı ve Vali Yardımcısı Susuz Kaymakamı Yusuf İzci ile birlikte muhtarları dinleyen Vali Rahmi Doğan, köylere yapılan yatırımları anlattı, muhtarların sorunlarını ilk ağızdan dinledi.

Vali Rahmi Doğan, “Neler yapabiliriz, köylerdeki durum nedir? Neler yapabileceğiz. Bunları konuşacağız. Malum güzel bir süreçten geçiyoruz. Kars cazibe merkezi ilan edildi. Resmi Gazete yayımlandı. Bir takım teşvikler ilimiz için uygulanacak. Sayın bakanımızın buradan olması nedeniyle bu fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım. Onun fazla çalışıp koşturmamız lazım. Öğlenden sonra bu Cazibe Merkezi ile toplantı yapacağız” dedi.

Şimdi köylere ne yapıyoruz, biraz onları konuşalım ve köylerin sorunlarını dinleyelim çözüm yolları arayalım diyen Doğan, “Önümüzdeki yıl köy yollarını yapmayı planlıyoruz. Bunun için bir borçlanma talebimiz oldu İller Bankası’ndan 40 milyon civarında bir borçlanma yapacağız. İki önce Sayın bakanda aradı. İller Bankası ile görüşmüş. Bir ihtimal bu günlerde borçlanma talabimiz karşılanacak. Tabi bizim İl Özel İdaresi olarak bütçemiz 50 Milyon. 2017’de 53 Milyon olacak. Dolayısıyla 40 milyon liralık bir borçlanmaya gitmek ciddi bir iş. Yani neredeyse cebinizde 50 lira paranız var. 40 lira daha borçlanıyorsunuz. Ama bunu yapmak zorundayız. Çünkü burası biraz ihmal edilmiş, Kars özellikle köy yolları açısından, sıcak asfalt açısından, sorun var. Bu sorunu da uzun vadede değil de daha hızlı bir şekilde nasıl çözeriz. Diye düşündüğümüzde bunun yolunun da borçlanmadan geçtiğini gördük. Kendi imkanlarımızla kendi bütçe imkanlarımızla, kendi kaynaklarımızla bunu çözmek belki mümkün ama uzun yıllara yaymak lazım. Onun yerine borcuda ödeyebileceğimiz bir rakam hesaplayarak İller Bankası’ndan borçlanalım ve önümüzde yıl hızlı bir şekilde köy yollarını sıcak asfalt yapalım düşüncemiz var. Arkadaşlar bir hesap yaptılar 250-300 civarında yol yapabiliyoruz. Tabi öncelik grup yolları olacak” diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan’ın konuşmasının ardından muhtarlarının sorunları dinlendi. Muhtarların sorunlarını tek tek söz vererek dinleyen Doğan, çözüm yollarında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu ve İl genel Meclisi Başkanı Necati Dallı’dan yardımcı olmalarını dinledi.

Yapılan toplantının ardından Vali Rahmi Doğan ve beraberindekiler daha sonra öğle yemeğinde muhtarlar birlikte oldu. Yemekte de muhtarları dinleyen Doğan, amaçlarının her köye eşit ve kalıcı hizmet vermek olduğunu kaydetti.

Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

Vali Doğan, KÖYDES Toplantısına Katıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.