1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vergi Dairesi Yer Teslimi Yapıldı
Ünlü Türkücü Kamil Sönmez  Vefat ETTİ

Ünlü Türkücü Kamil Sönmez Vefat ETTİ

İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören Kamil Sönmez, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

A+A-

İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören Kamil Sönmez, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Yaklaşık bir ay önce beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören Kamil Sönmez, bu sabaha karşı 02.30'da yaşamını yitirdi.

"UYANDIRMAYA ÇALIŞTIK AMA OLMADI"

İstanbul Başkent Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Kürşat Tokel yaptığı açıkmalama, " Kamil Sönmez yaygın bir beyin kanamasıyla geldi. Uyandırmaya çalıştık ama olmadı. Bu sabaha karşı 02.30'da kaybettik. Çok üzgünüz" dedi

KAMİL SÖNMEZ KİMDİR?

1947'de Ordu'nun Perşembe ilçesinde doğan Kamil Sönmez'in asıl adı Kamil Sönmer'dir. Çoğunlukla Karadeniz türküleri seslendiren Türk halk müziği sanatçısı ve sinema, tiyatro oyuncusuydu.

İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1966-1968 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı.

Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü. Tiyatroda oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli'nin yapımcılığında ilk plağı olan İnce Memed - Hekimoğlu ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada bazı sinema filmlerinde de rol aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.