1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu
Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu 30 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ile Türk Dünyası Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu 30 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emine Kolaç’ın verdiği bilgiye göre; Eskişehir’in önemli değerlerinden olan, Türk edebiyatının ve geleneğinin en önemli mizah ustalarından ve bilgelerinden Nasreddin Hoca’nın kişiliği, fikirleri, birey ve toplum görüşünün, mizah anlayışının ele alınarak değerlendirmelerin yapılacağı, araştırmaların paylaşılacağı bu sempozyumun Nasreddin Hoca ile ilgili literatüre önemli katkı getirmesinin bekleniyor.

Nasreddin Hoca’ya yönelik bilimsel çalışmaları, araştırmaları paylaşmak, bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi üst düzeye çıkarmak amacıyla yurt içinden ve yurt dışından bilim insanları sempozyumda yer alacak. Çağrılı konuşmacılara, bildiri sunumlarına, panellere ve sosyal etkinliklere yer verilecek olan sempozyumun dili Türkçe ve İngilizce olacak.

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyumun, Nasreddin Hoca odaklı alana katkı getirecek bütün araştırmalara açık olduğu belirtildi.

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.