1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Bakanlık Uyardı, 'Doğu Ekspresi' Biletleri Yanıltıcı Şekilde Pazarlanıyor!
Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLIYOR

Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLIYOR

Kars Belediyesi'nin organize ettiği '6. Uluslararası Aşıklar Bayramı' 24-25-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

Kars Belediyesi'nin organize ettiği '6. Uluslararası Aşıklar Bayramı' 24-25-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

2005 yılında başlayıp 4 yıl Murat Çobanoğlu Ulusal Aşıklar Bayramı olarak kutlanan ve son iki yıldır "Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı” olarak kutlanan Aşıklar Bayramı, bu yıl 24-25-26 Haziran da yapılacak.
Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda aşığın katılacağı bayramda âşıklar âşıklık geleneğinin dalları olan Hikâyeli Türkü, Atışma, Muamma, Dudakdeğmez ve Divan dallarında yarışacaklar.

Kars Belediyesi”nin düzenlediği etkinlikte aynı zamanda âşık edebiyatının geleceğe aktarılmasına yönelik olarak 2 adet kitap basımı da konuklara ve Aşıklara hediye edilecek
”Âşıklık Geleneği ve Murat Çobanoğlu” ile “Aşık Lütfü Hayatı Sanatı ve Eserleri” isimli kitaplar, aşık edebiyatı kütüphanesinde yer alacak düzeyde.
Programda âşıklar, salon programlarının yanı sıra Kars Kalesi, Mesire alanı olan Kent Ormanı ve ilçelerde de program yapacaklar.
3 Gün sürecek bayramda Azerbaycan, Gürcistan, İran, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan gibi ülkelerden çok sayıda âşık katılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.