1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Zülfü Livaneli Konserine Ünlüler Akın Etti
Uluslararası Antalya Film Festivali, Kortej Geçişiyle Başladı

Uluslararası Antalya Film Festivali, Kortej Geçişiyle Başladı

Türk sinemasının en uzun soluklu festivali olan 53. Uluslararası Antalya Film Festivali, sanatçıların katıldığı geleneksel kortej geçişiyle başladı.

A+A-

Türk sinemasının en uzun soluklu festivali olan 53. Uluslararası Antalya Film Festivali, sanatçıların katıldığı geleneksel kortej geçişiyle başladı.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin başlaması dolayısıyla, sanatçıların katıldığı kortej geçişi düzenlendi. Festivalin simgesi üstü nostaljik araçlarla düzenlenen kortej geçişi, Antalya Cam Piramit’ten (AKM) başladı.

Korteje ünlü ABD’ki aktörler John Savage, Esai Moarales, ABD’li aktrist Andie MacDowell, Türk oyunculardan Menderes Samancılar, Aliye Uzunatağan, Erhan Yazıcıoğlu, Mustafa Alabora, Ayten Uncuoğlu, Atilla Olgaç, Gülsen Tuncer, Mazlum Kiper, Erdal Tosun, Ümit Kantarcılar,Özgür Çevik,Göksel, Yusuf Ömer Sınav, Nilperi Şahinkaya gibi yabancı oyuncular katıldı.

Sanatçıların üstü açık otomobillerden halkı selamladığı ve karanfil dağıttığı kortej, Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesi, Metin Kasapoğlu Caddesi üzerindeki kalabalığı selamladıktan sonra Akra Barut Otel’e ulaştı. Sanatçılara özellikle Atatürk Caddesi’nde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kimileri araçların önünden özçekim yaparken kimileri de sanatçılarla çekim yaptı. Yaklaşık iki saat süren kortejde sonunda sanatçılar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından otelde düzenlenen kokteyle katıldı.

Sanatçı Aliye Uzunatağan, çok heyecan verici bir duygu yaşadığını ifade ederek, “Bu festival Antalya’nın değil Türkiye’nin gözbebeğidir. Çok heyecanlıyım. Bu kadar güzel ne olabilir. Tüm şehir festivali alkışlıyor. Organizasyon çok güzel. Ülkemiz bu festivalle dünyaya sesini duyuracak” dedi.

"Festival çok güzel"

Sanatçı Atilla Olgaç, hatırlanmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Çok teşekkür ederiz Biz senelerce insanların evinde sesimizi duyurduk. Buraya tiyatrocu olarak değil sanatçı olarak geldik. Bu ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonun içinde yer almaktan çok mutluyuz. İlk defa katılıyorum ve festival çok güzel” ifadelerine yer verdi.

"Memleketim"

Antalyalı sanatçı Ümit Kantarcılar ise “Hepsi benim akrabalarım kardeşlerim hem hasret gidermeye geldik hem festivale geldim. Bu yıl daha da güzel”dedi.

Sanatçı Nursel Köse ise Festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Antalya muhteşem o kadar tatlılar keyifliler ki. İlk kez katılıyorum, ilk kez korteje katıldım. İnanılmaz bir ilgi var. Bizi çok seviyorlar, bende onların sevgisiyle yıkanıyorum” dedi.

"Çiğ köfte yedi"

Kendisine ikram edilen çift köfteyi yiyen Erhan Yazıcıoğlu, ile hayranları arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Hayranları Yazıcıoğlu’na ‘ Antalya’nıb piyazı meşhur, piyaz yer misiniz’ diye sorunca sanatçı, “Getirdin de yemedik mi çok misafirpersiniz” dedi.

Yazıcıoğlu, festivale her katılışında büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, “Bugünde öyle olduğunu gördük. Antalyalı dört bir elle festivaline sahip çıkıyor. Ülkemizin ve turizmin zor günlerinde festivalin katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.