1. HABERLER

  2. Dünyanın SEKS Haritası ÇIKARILDI
Ulaştırma Bakanı Yıldırım ARDAHAN'da

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ARDAHAN'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars programının ardından geldiği Ardahan'da 'Yol yapacağız! Ama yolla birlikte gönüller yapacağız' bundan daha önemli bir şey yok dedi.

A+A-
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars programının ardından geldiği Ardahan'da 'Yol yapacağız! Ama yolla birlikte gönüller yapacağız' bundan daha önemli bir şey yok dedi.
Helikopter ile Kars'tan Ardahan'a geçen Bakan Yıldırım, ilk  olarak  Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti.
Bakan Yıldırım burada daire müdürleri ile polis mangası tarafından karşılandı. Daha sonra Valilik makamına geçen Yıldırım, Vali Mustafa Tekmen'den ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.
Ardahanlıların çok sıcak ve  doğal  olduğunu söyleyen Yıldırım, bunu Türkiye'nin birçok yerinde göremediğini ifade etti.
Ardahan'a gelmeden önce Gürcistan'a açılması gündemde olan Aktaş Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduğunu anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti: "Aktaş Sınır Kapısı'nın açılması için, Türkiye ve Gürcistan her iki ülkenin arzusu var. Biz de buna paralel olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çünkü Türk Gözü Sınır Kapımızın rakım yüksekliği nedeniyle çalışmasında aksamalar oluyor. Bu nedenle Aktaş daha verimli olacak."
Aktaş-Çıldır arasında duble yol yapmayı planladıklarını söyleyen Yıldırım, Kars ile Ardahan arasının tamamen duble yol olacağını, Aktaş'tan Çıldır'a, Çıldır'dan Ardahan'a ve oradan da Erzurum'a duble yol ağını oluşturmanın çabası içinde olduklarını kaydetti.
Yıldırım, "17 bin 500 kilometre yol ile Cumhuriyet tarihinde en fazla duble yolu yaptık. Son günlerdeki hava muhalefeti işimizi aksatıyor. Sezondan dolayı doğuya ağırlık vereceğiz" diye konuştu.
Kars - Tiflis demiryolu bölgesinde de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda üç muhatabı, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'yi ikna için 2 yıl çalıştık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in büyük emeği var. Bu nedenle Gürcistan'ın projeye bakışı değişti. Bu proje kapsamında önümüzdeki yıllarda Ardahan'a da bağlantı kuracağız. Buradaki demiryolu ağıyla ipek yoluna bağlanacağız."
Bakan Yıldırım, Ardahan'ın havacılıkta da geride kalmaması için bir etüt çalışması başlattıklarını belirtti.
Yol ve suyun çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Atatürk hatıralarında diyor ki, 'nereye gittiysem yol su istediler.' Biz 40 katrilyon yola harcadık. Herkes bizim kadar çalışsaydı, şimdi durum çok daha iyi olurdu. Bu konuda Ardahan'a ayrı bir önem vereceğiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Ardahan Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Binali Yıldırım, Belediye Başkanı Faruk Köksoy'dan brifing aldı. Başkan Köksoy, Bakan Yıldırım'a, Başbakan Erdoğan'ın 29 Mart seçimleri sonrası bir sözünü hatırlatarak, "Sayın Başbakanımızın 'biz Ardahan'ı aldık' sözü milletimiz için büyük beklenti oldu. Bu nedenle sizden beklentilerimiz çok'' dedi.
Bakan Yıldırım, Ardahan Merkez Tepeler Köyünde Bülent Aktaş'a misafir olarak, akşam yemeğini Aktaş'ın evinde yedi.
"DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE İNSANLAR KAN AĞLIYOR"
Dünyanın bir çok ülkesinde insanların kan ağladığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde kriz var. İnsanlar kan ağlıyor, perişan. Yunanistan örneği gözümüzün önünde. Birbirlerine güvenleri yok. Ama Türkiye farklı. Gün yok ki, Türkiye'ye bir devlet adamı gelmesin. Bir ülkede sorun varsa Türkiye koşuyor. Bu nedenle ülkemizle övünmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Posof İlçesine hareket eden Bakan Yıldırım, özellikle kışın Ardahan ile Posof İlçesi arasındaki ulaşımı aksatan 2 bin 540 rakımlı Ilgar Dağı ile ilgili ilgililerden bilgi aldı.

BAKAN YILDIRIM, ARDAHAN'DAN AYAKKABI ALDI
Şarkılara konu olan Ardahan'ın yollarına Bakan'ın ayakkabısı dayanmadı. Ardahan'ın çukurlu yollarında yürüyen Bakan Yıldırım, yıpranan ayakkabılarını
Şarkılara konu olan Ardahan'ın yollarına Bakan'ın ayakkabısı dayanmadı. Ardahan'ın çukurlu yollarında yürüyen Bakan Yıldırım, yıpranan ayakkabılarını Belediye binası altında bulunan bir ayakkabıcıdan 100 lira karşılığında aldığı ayakkabı ile değiştirdi.
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım yıpranan ayakkabılarını Ardahan'da değiştirdi.
Ardahan'ın çukurlu yollarında gezen Bakan Yıldırım eskiyen ayakkabılarını Belediye binası altında bulunan bir ayakkabıcıda değiştirdi. 100 lira karşılığında bir çift ayakkabı alan Bakan Yıldırım ayakkabıları beğendiğini ifade etti. Bir süre dükkânda esnafla konuşan Bakan Yıldırım daha sonra yeni giydiği ayakkabılarla dükkândan ayrıldı. Yıldırım, Dünya çevre Günü ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında Ardahan Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce Yalnızçam yolu üzerinde 90.Yıl TBMM hatıra ormanın açılışına da katılarak, fidan dikti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum