1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Tutuklu Sayısı 260'a Ulaştı
UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kars’ta ’15 Temmuz Nöbetçisi, 16 Nisan Evetçisiyiz’ pankartıyla karşılandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kars’ta ’15 Temmuz Nöbetçisi, 16 Nisan Evetçisiyiz’ pankartıyla karşılandı.

16 Nisan Referandum, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatmak ve AK Parti İl Başkanlığınca Faikbey Caddesi üzerinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yapmak üzere Kars’a gelen Bakan Arslan’ı binlerce Karslı karşıladı.

Kalabalığın arasında yürümekte güçlük çeken Bakan Arslan, vatandaşların sevgi gösterisine ellerini tutarak karşılık verdi. Referandum öncesinde adeta gövde gösterisi yapan Ahmet Arslan, miting alanına dönen cadde üzerinde Karslılara seslendi.

"Güneş Doğu’dan, Kars’tan doğar"

Vatandaşlara ’cumanız mübarek’ olsun diyerek konuşmasına başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Güneş Doğu’dan doğar, evet güneş doğudan doğuyor. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım. Kars birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde nasıl yaşandığını, bin yıldır bu coğrafyada en iyi ortaya koyan bölge, bunu herkese ispat etti. Dolayısıyla güneşin Doğu’dan doğduğunu, Kars’tan doğduğunu, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin de Doğu’dan, Kars’tan doğduğunu buradan herkese bir kere daha haykırmak istiyoruz. Sizlerle beraber haykırmak istiyoruz. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

"Siz bizim arkamızda ne kadar güçlü durursanız, biz inşallah hedeflere o kadar güçlü yürürüz"

"Hep söyledik, siz bizi ne kadar güçlü desteklerseniz, biz sizi o kadar güçlü temsil ederiz" diyen Bakan Arslan, "Siz ne kadar bizim arkamızda durursanız, biz o kadar güçlü, dağları deviririz. Tünelleri deleriz. Denizlerin altından geçeriz. Aynı şeyi Türkiye’ye söyledik. Dedik ki, ‘evet Kars AK Parti’nin arkasında güçlü duracak. Kars Ahmet Arslan’ın arkasında güçlü duracak. Selahattin Beyribey’in arkasında güçlü duracak. Ama aynı şekilde dedik ki siz bizim arkamızda ne kadar güçlü durursanız, biz inşallah hedeflere o kadar güçlü yürürüz. Ama bir şeyi daha söyledik dedik ki, sadece Kars değil, 81 il, 80 milyon insanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında, onun yol arkadaşlarının arkasında, onun Kars’a sevdalı arkadaşı Binali Yıldırım’ın arkasında ne kadar güçlü durursa, bu ülke hedeflerine o kadar güçlü yürür. Ama bununla yetinmez. Bu ülke Dünya’daki mazlumların ve mağdurların hamisi olmaya devam eder" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti

Vatandaşlara, "Kars’a hangi projeleri düşünüyoruz. Nasıl bir gelecek tahavvül ediyoruz. Kars gelecekte nasıl bir şehir olacak? Ama tek başına değil, bölgesiyle, Iğdır ile Ardahan ile birlikte nasıl kalkınacak? Hangi projelerle kalkınacak? Bunları hep anlattık. Bunların gereğini yapıyoruz. Buna hiç şüpheniz olmasın" diye seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Bakan Ahmet Arslan, "Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Devlet Bahçeli, hariçten gazel okumak kolaydır. Ama sorumluluk alırsanız, devlet idare etmenin sorumluluğunu ne olduğunu bilirseniz, ona göre davranırsınız. Sayın Bahçeli, bu ülkede devlet idare etmiş, dolayısıyla devleti idare etmenin, hükümet olmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyordu. Diğerlerine uymadı. Dedi ki AK Parti’nin bu fikri milletimin hayrınadır, milletimin iyiliği nedir, ülkemizin geleceği için gereklidir dedi. Arkasında durdu. Arkasında duruyor. Onlara müteşekkiriz" ifadelerini kaydetti.

Bakan Ahmet Arslan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Faikbey Caddesi üzerinde hazırlan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yaptı. Bakan Ahmet Arslan, açılışın ardından Sarıkamış ilçesine hareket etti.

Haberin öncesi...

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bizim istediğimiz, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, insanımızın iradesinin sandığa yansıması" dedi.

Bir dizi ziyaret için Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Harakani Havaalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mükremin Özkan Arslan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaşlar tarafından karşılandı.

Havaalanından Kars Valiliğine geçen Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kars’ta olmaktan, evimizde olmaktan, hemşehrilerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle sizin aracılığınızla ifade etmek isterim. Sayın valim de söyledi, önemli bir süreç, ülkemiz açısından önemli bir süreç, bir anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması var ve halkın iradesinin tecellisi anlamında onun hakemliğine başvuruyoruz. Bizim istediğimiz, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, insanımızın iradesinin sandığa yansıması. Bu konuda yürütme olarak bizim bütün imkanlarımızı seferber edip, insanlarımızın iradesinin sandığa sağlıklı yansıyabilmesi adına yapılması gereken her şeyi yapmak istiyoruz. Hükümet olarak bunu yapıyoruz. Elbette ki mülki idarede sayın valim ve çalışma arkadaşları keza bunu yapıyor, parti olarak da milletvekilimiz, il başkanımız, teşkilatlarımızla birlikte yine yapmaya çalıştığımız budur" dedi.

"Milletimizi, insanımızı birbirine düşürecek ifadelerden kaçınmak, kutuplaştırmadan özellikle kaçınmak gerekiyor"

Referandum öncesinde milleti birbirine düşürecek ifadelerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Halkın kararına saygılı olmak gerektiğini bilerek ve bunu doğru telaffuz ederek çünkü zaman zaman görüyoruz, bazen amacını aşan ifadeler kullanılıyor, belki de bazen çok kötü niyetli ifadeler kullanılıyor. İnsanların iradesine ipotek koyacak veya iradesinden kaynaklı insanları ayrıştıracak cümleler kullanılıyor. Bu ülkemize de yakışmıyor, insanımıza da yakışmıyor. Kars’tan şunu söylemek isteriz ki; bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun insanlarımız birlik içerisinde, beraberlik içerisinde adeta bir mozaiğin parçaları gibi huzur içerisinde yaşamışlar ve bu coğrafyadan her yere bu anlamda güzel bir mesaj vermişler. Kars’tan yine bu mesajı vermek isteriz ki; ayrışmayı değil, birlik bütünlük içerisinde ülkemizi hedeflerine sağlıklı bir şekilde götürmek adına biz yol alıyoruz, yol almaya çalışıyoruz. Milletimiz de bunu yapmaya çalışıyor. Milletimizi, insanımızı birbirine düşürecek ifadelerden kaçınmak, kutuplaştırmadan özellikle kaçınmak gerekiyor. Bu birlik mesajıyla biz Kars’ta inşallah çok güzel, çok huzurlu bir seçimle birlik ve beraberlik mesajıyla yine her zamanki gibi Türkiye’ye mesajımızı vereceğiz" diye konuştu.

16 Nisan’da huzurlu bir halk oylaması temennisinde bulunan Bakan Arslan, "Türkiye’deki herkese de, 81 ildeki herkese de söylüyoruz ki; biz ülkemiz daha iyi nasıl kalkınır? Daha iyi hedeflerine nasıl iyi hedeflerine erişir? Daha hızlı nasıl adımlar atarak dünya ile rekabet eder? Onun peşindeyiz. Bunun peşindeyken bu süreci başka noktalara çekmek, kutuplaşmaya özellikle insanlarımızı sevk etmek kadar yanlış ve kötü bir şey yok. Bundan geçmişte ülkemiz de, başka ülkeler de çok acı dersler çıkardı. Bence tekrar onları yaşamamak adına herkesin söylemlerine dikkat etmesi lazım, ifadelerini seçerek kullanması lazım, bizim de yapmaya çalıştığımız o dur. Dolayısıyla inşallah huzurlu bir halk oylaması olacak. Günün sonunda da milletin kararı baş-göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

UHD Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta

Arslan, Vatandaşın Saçını Kesti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta esnaf ziyareti sırasında girdiği berberde eline makas alarak bir vatandaşın saçını kesti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta esnaf ziyareti yaptı. Faikbey Caddesi üzerinde bulunan esnaf ile bir araya gelen Arslan, 16 Nisan öncesinde esnaftan destek istedi. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette, bir berbere giren Bakan Arslan, eline makas aldı. Berber koltuğunda oturan Enver Kabadayı isimli vatandaşın saçını kesti. Kabadayı’nın saçını kesen Arslan, “Biz keseriz, adam güveniyorum dedi” diye konuştu.

Bakan Arslan, bir gazeteciye de esprili bir dille, “Gel otur, mahsus senin saçını bozarım” dedi.

“Makas vuruşu iyiydi”

Normal olarak tıraş gününe geldiğini ifade Enver Kabadayı isimli vatandaş, “Yolda gelirken bir hareketlilik olduğunu hissettik. Sonra bakan beyin geldiğini öğrendik. Biraz şansa oldu. Saçım baya kötüleşmişti onu düzeltmeye geldim. Biraz heyecanlıyım daha doğrusu bakan bey gediği için Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı sonuçta, bizim bakanımız, makas vuruşu iyiydi. Bence iyi vurdu. Tehlikeli vurmadı” diye konuştu.

Kars’ta partisinin Seçim Koordinasyon Merkezlerinin açılışlarını yapmak için bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, esnaf ziyaretinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar tek tek görüşen Arslan, vatandaşlardan 16 Nisan’da destek istedi. Karslılar ise 16 Nisan’da Bakan Ahmet Arslan’a destek sözü verdi.

‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ’nün 15 Temmuz’da ne kadar hainlik içerdiğini ortaya koyduğunu belirterek, “Bizde yapacağımız işlerle inşallah haklarından geleceğiz. Tek yolu milletin sayesinde güçlülük, ama biz diyoruz ki, milletin sayesinde daha güçlü olmamız lazım. Onun için hedeflerimiz var. Hedeflerimize daha hızlı yürümemiz lazım” dedi.

Kars’ta bir takım açılışlar ve ziyaretlerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ toplantısına katıldı. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Arslan, “Kars eskisi gibi çıkmaz sokak olarak mı kalacak? Tabii ki çıkmaz sokak olarak kalmaması için Kars’ı Digor, Tuzluca üzerinden Iğdır’a, oradan da Nahcivan, oradan İran’a yine bölünmüş yolla gitmesi lazım dedik. Onun için Kars, Digor, Tuzluca bölünmüş yol ihalesini yaptık. Süreçleri başlattık. Ama aynı zamanda sıcak asfalt olmalı dedik onu yapıyoruz. Ermenistan nedeniyle ne yazık ki doğu sınırımız kapalı gönül böyle olsun istemez. Gönül komşu ülkeyle ticaret yapabilelim, ilişkilerimizi geliştirebilelim ister. Gönül bu coğrafyada herkes ile iyi geçinmek isteyen bir ülkede elbette ki Ermenistan ile de iyi geçinmek ve ticaretini geliştirmek ister. Ancak, bir anacağımız var. Ancak biz Azerbaycan ile tek millet iki devlet isek Azerbaycan Karabağ’da işgal edilmiş topraklardan Ermenistan’ın çekilmesi, Azerbaycan’ın toprakları, Azerbaycanlılara verilmesi ve oradaki göçkünlerin tekrar topraklarına dönmesi şartıyla bu teklifimiz ülke olarak her zaman açıktır. Her zaman nettir. Diyoruz ki, gereğini yapın, bizde Kars’ın doğusunu çıkmaz sokak yapmayalım. Sizde Ermenistan olarak hapis olmuş olmayın. Türkiye üzerinden Avrupa’ya gelişmiş coğrafyaya daha rahat erişin” dedi.

“Hele bir sinsi vardı 15 Temmuz’da ne kadar hainlik içerdiğini ortaya koydu”

Başarmaları gereken çok işleri olduğunu ifade eden Arslan, “Başarmamız gereken çok işimiz var. Hainlere karşı, zaten var. Terör örgütlerine karşı zaten var. PKK’sına, DAEŞ’ine, YPG’sine karşı zaten var. Hele bir sinsi vardı ki onu bilememiştik. O sinside 17-25 Aralık’ta o kirli yüzünü gösterdi. Ama 15 Temmuz’da yüzünün sadece kirini değil, ne kadar hainlik içerdiğini, ne kadar kalleşlik içerdiğini, ne kadar karanlık yüz varsa onları içerdiğini 15 Temmuz’da ortaya koydu. İşte onlarla baş etmek, onların kökünü kazımak için 15 Temmuz’da milleti, millet olma şuuru ile meydana çıkması önemliydi. Ama yetmez bizde yapacağımız işlerle inşallah haklarından geleceğiz. Tek yolu milletin sayesinde güçlülük, ama biz diyoruz ki, milletin sayesinde daha güçlü olmamız lazım. Onun için hedeflerimiz var. Hedeflerimize daha hızlı yürümemiz lazım. Yetmez dünyadaki mazlumların ve mağdurların bu coğrafyada, Türkiye Cumhuriyeti’nde onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentileri vardı. Onların beklentilerini bu coğrafya bin yıldır boşa çıkarmamış, ne zaman ki biri aman demiş, ne zaman ki biri kapısına gelmiş, hep sahip çıkmış. Bu bugüne has değil, Suriye’ye yaptığımız bugüne has değil. Biz ecdattan böyle aldık. Ecdattan aldığımızla inşallah gelecekte de bunun gereğini yapacağız diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, tarafından Bakan Arslan’a plaket takdim edildi. Arslan, Altay Spor Kulübü tarafından takım flaması hediye edildi. Bakan Ahmet Arslan, daha sonra Kars’ta havayoluyla Ankara’ya hareket etti.

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

Arslan'la ‘Kars Bakanıyla Buluşuyor’ Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.