'UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda Son Durum

'UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda Son Durum

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 play-off turu heyecanı oynanan rövanş maçlarıyla birlikte sona erdi.

A+A-

Avrupa futbolunun en önemli iki ve üç numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 play-off turu maçları heyecanı sona erdi.

Trabzonspor'un performansının ardından ülke puanı sıralamasındaki son durum merak edilmeye başlandı. İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum...

BAŞAKŞEHİR GRUBUNU LİDER BİTİRDİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsilcimiz Başakşehir, grubunu 13 puanla lider tamamladı. UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu kura çekiminde seri başı olan Başakşehir, grup aşamasında oynadığı 6 maçın 4'ünde rakiplerine üstünlük kurma başarısı gösterdi. Turuncu-lacivertliler 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

SİVASSPOR ZİRVEDE TAMAMLADI

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde G Grubu'nu zirvede bitirdi. Kırmızı-beyazlılar grubunu lider olarak tamamladı ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde seri başı olarak kura çekiminde yer alma hakkını elde etti. Sivasspor grupta oynadığı 6 müsabakada; 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

FENERBAHÇE NAMAĞLUP LİDER

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, B Grubu'nu namağlup lider tamamladı. Sarı-lacivertliler 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turundaki kura çekiminde seri başı olarak yer alacak.

TRABZONSPOR, BASEL'E ELENDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada tamamlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off Turu'nda Basel ile eşleşti. Bordo-mavililer ilk maçta rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti. İkinci maçta rakibine 2-0 yenilen temsilcimiz, Avrupa kupalarına veda etti.

KRİTİK EŞİK

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 play-off turu maçlarının oynanmasının ardından kritik bir eşik geride kaldı. Ülke puanı sıralamasındaki rakiplerimizden İsviçre'nin sadece 1 takımı kaldı. Üst sıralarda yer alan Sırbistan ile Avusturya'nın ise Avrupa kupalarında devam eden herhangi bir temsilcisi bulunmuyor.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum belli oldu. İşte son durum...

14 - Çekya:  29.050 (Takımı kalmadı)

13 - İsviçre:  29.175 (1 takımı var)

12 - Türkiye:  31.100 (3 TAKIMI VAR)

11 - Sırbistan:  31.875 (Takımı kalmadı)

10 - Avusturya:  33.600 (Takımı kalmadı)

9 - İskoçya:  36.400 (Takımı kalmadı)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler