1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Derya Can’dan Antrenmanda Yeni Rekor
UEFA Avrupa ve Konferans Ligi Heyecanı.. 2026-2027 Finalleri Türkiye'de!

UEFA Avrupa ve Konferans Ligi Heyecanı.. 2026-2027 Finalleri Türkiye'de!

2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağı açıklandı.

A+A-

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını duyurdu.

2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağı açıklandı.

UEFA, Avrupa futbolunda yaşanan heyecanı ve rekabeti destekleyerek, futbolseverlere unutulmaz deneyimler yaşatmayı amaçladığı kararlarını İrlanda’nın başkenti Dublin'de gerçekleştirdikleri toplantıda aldılar.

MAÇ, ‘TÜPRAŞ STADI’NDA OYNANACAK!

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Servet Yardımcı'nın da aralarında bulunduğu UEFA İcra Kurulu üyeleri, kararlarını Dublin'de gerçekleştirdikleri toplantıda aldılar.

2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finalinin Beşiktaş'ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Tüpraş Stadı'nda oynanacak olması, futbolseverlerin ve spor otoritelerinin büyük bir heyecanla karşıladığı bir gelişme olarak kaydedildi.

2027 yılı UEFA Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise henüz belirlenmemiş olsa da; UEFA'nın bu final maçı için en uygun mekânı seçeceği ve bu organizasyonun da izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacağı şüphe götürmez bir gerçektir.

Daha önce 2019 yılında UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapan Tüpraş (Vodafone Arena) Stadı, Liverpool ve Chelsea gibi büyük İngiliz takımlarını ağırlamış; Avrupa futbolu için ne kadar uygun bir mekân olduğunu göstermişti.

UEFA'nın Türkiye'yi önemli futbol organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam etmesi, futbol severlere ve spor sektörüne büyük bir motivasyon ve gurur kaynağı olurken; Avrupa futbolunun kalbinin 2026 ve 2027 yıllarında İstanbul'da atacak olması unutulmaz anılara ev sahipliği yapacak...

Finallerin ev sahipleri şöyle..

UEFA Şampiyonlar Ligi

  • 2026: Budapeşte, Puskas Arena
  • 2027: Milano'daki San Siro Stadı'nın yenileme planları hakkında bilgi sunmasına bağlı olarak karar eylül ayına kadar ertelendi.

UEFA Avrupa Ligi

  • 2026: İstanbul, Beşiktaş Park (Tüpraş)
  • 2027: Frankfurt, Frankfurt Stadı

UEFA Konferans Ligi

  • 2026: Leipzig, RB Arena
  • 2027: İstanbul, Beşiktaş Park (Tüpraş)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.