1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Akyaka’da Yılsonu Sergisi
UDH Bakanı Arslan Kağızman’da

UDH Bakanı Arslan Kağızman’da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kars’ın Kağızman ilçesinde bayramlaşma programına katıldı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kars’ın Kağızman ilçesinde bayramlaşma programına katıldı.

Baba ocağı Kağızman ilçesine gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, semt pazarını ziyaret ederek bayramlaşma programına katıldı. Bakan Arslan, Kağızman’da her zamanki gibi yoğun ve kalabalık bir bayramlaşma töreni gerçekleştirildiğini hatırlatarak, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Daha sonra Kars Valiliğini ziyaret ederek gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklama yapan Bakan Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerin milletin dik duruşunu hesaba katmadığını ve milletin onlara iyi bir ders verdiğini vurguladı. Arslan, "Geçen bayramda burada bir aradaydık. Hiçbirimiz hesaba katamadık ki bir hafta sonra hainlerin hainliklerini örtüsünün bu derecede yaptırılabileceğini, silahları, helikopterleri, uçakları, tankları kendi insanlarımızın üzerine doğrultabileceklerini ve onlara kurşun sıkabileceklerini hiçbirimiz hesaba katmadık. Biz bunu hesaba katmadık, ancak hainlerin hainleri de milletimizin dik duruşu, milletimizin millet olduğu şuuruyla meydanlara çıkabileceklerini, tankların üzerine çıkabileceklerini tankların önüne yatabileceklerini de hesaplayamadı. O hainler, hainlerin üst akılları da bu milletin dik duruşunu hesaba katmadı" dedi.

15 Temmuz darbe kalkışmasını en sert yaşayan illerden birisinin Kars olduğuna dikkat çeken Bakan Ahmet Arslan, “Kars da bu anlamda önemli bir yerdi. 17 tank birden çıktı. Millet Kars’ta da sokağa çıktı. İradesine sahip çıktı. Bunları engelledi. Ve herkes bu hakkı teslim ediyor. O yüzden karne vermek haddimiz de değil, ama bir takdir sunmak gerekirse biz bu konuda memleketimize, memleketimiz insanına takdirimizi dün de sunduk, bugün de sunuyoruz, sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kars’ta farklı etnik yapıların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde bir arada yaşadığını hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İnsanımız bu coğrafyada gerçekten güzel bir mozaik oluşturuyor. Biz hep söylüyoruz. Kars insanı değişik etnik yapılarıyla, değişik mezhep yapılarıyla güzel bir mozaiktir. Kardeşliğini, birliğini, beraberliğini her zaman ortaya koymuştur. Bu da başka yerlere örnek olmadır. Karslının sağduyusu da gerçekten şapka çıkarılır seviyededir. ’Yabancı memur Kars’a geliyor FETÖ’cü ise Karslının buna yapacağı bir şeyi dün yoktu, bugün var. Bugün ben içimde barındırmayacağım’ diyor, çünkü gerçekler gün yüzüne çıktı. Karslı değil, Kars’ın dışından gelen insanlar bu işin içinde yer almış ve bugün onlarla ilgili gereği yapılıyor. Yapılmaya da devam edecek” diye konuştu.

Bakan Arslan’ın Kars temaslarına Vali Rahmi Doğan, Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın eşlik etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Kağızman’da

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.