1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürdistan Bayrakları İle Açlık Grevi Başlattılar
Üç Yeni KHK

Üç Yeni KHK

OHAL kapsamında üç yeni kanun hükmünde kararname yayınlandı.

A+A-

679, 680 ve 681 no'lu üç yeni kanun hükmünde kararname yayınlandı.

679 no'lu KHK ile 83 dernek kapatıldı

OHAL kapsamında yayımlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 20 ilde 83 dernek kapatıldı. 

Danıştay

Danıştay'dan 8, Yüksek Seçim Kurulu'ndan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan ise zabıt katibi, infaz koruma memuru ve diğer memurları kapsayan bin 699 personel ihraç edildi.

Emniyet

Emniyet Genel Müdürlüğünden 2'si 2. sınıf, 14'ü 3. sınıf, 37'si 4. sınıf emniyet müdürü, 108'i emniyet amiri, 47'si başkomiser, 202'si komiser, 562'si komiser yardımcısı, 91'i başpolis, bin 592'si polis, 7'si çarşı ve mahalle bekçisi ve 25'i sivil personel olmak üzere 2 bin 687 emniyet çalışanı meslekten ihraç edildi.

Diyanet'ten 135, Adalet Bakanlığı'ndan 1699, Danıştay'dan sekiz kişi ihraç edildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan 838 kişinin ilişiği kesildi.

649 akademisyenin görevine son verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan149, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 164 asker görevden alındı.

İhraç listeleri

LİSTE 1LİSTE 2, LİSTE 3, LİSTE 4

Polise sanal ortamda araştırma yetkisi

680 Sayılı KHK ile polise, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi.

Özel güvenlik görevlileri

Aynı KHK'ya göre, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara iltisakı veya irtibatı olduğu tespit edilen kişiler, özel güvenlik alanında faaliyet yürüten şirket veya birimlerde çalışamayacak. 

Özel güvenliklerin silah kullanımına düzenleme getirildi. Özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramayacak.

Valinin teklifi ve İçişleri Bakanının uygun görmesi halinde, daha önce ilgili maddeler çerçevesinde görevden ilişiği kesilmiş güvenlik korucuları operasyonel faaliyetler maksadıyla tekrar göreve çağrılabilecek. 

Yeniden açılan gazeteler

679 numaralı kararname ile kapatılan 11 gazete yeniden açıldı: Şuhut'un Sesi Gazetesi,Türkeli Gazetesi, Batman Gazetesi, Zafer Gazetesi, Hisar Gazetesi, Batman Çağdaş Gazetesi, İdil Haber Gazetesi, Prestij Haber Gazetesi, Urfanatik Gazetesi, Kızıltepe'nin Sesi Gazetesi.

Aynı kararnameyle 60 Emniyet mensubu görevine iade edildi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.