1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Twitter ‘Okudunuz mu?’ diye Soracak
Twitter ‘Okudunuz mu?’ diye Soracak

Twitter ‘Okudunuz mu?’ diye Soracak

Dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanıcıya sahip olan sitelerinden Twitter, makale paylaşımı için yeni bir özellik deniyor.

A+A-

Dünyanın en çok ziyaret edilen mikroblog sitelerinden Twitter, kullanıcılarının okumadıkları makaleleri paylaşmalarının önüne geçmek için retweet etmeden önce soru soracak.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; kullanıcılara, açık okumadıkları makaleleri doğrudan paylaşmak istediklerinde, önce makaleyi okuyup okumadıklarını sorulacak.

Twitter, bu yeni özellikteki amacının teyit edilmeyen bilgilerin yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak olduğunu belirtiyor.

Şirket, Android uygulamalarında test edilen özelliğin ‘bilgiye dayanan tartışmaların teşvik edilmesine yardımcı olacağını’ söyledi ve “Twitter üzerinden açmadığınız bir makaleyi retweet ettiğinizde, size önce makaleyi açmak ister misiniz diye sorabiliriz” açıklaması yaptı.

Yeni özellikte, kullanıcılara “Başlıklar hikâyenin tamamını anlatmaz. Retweetlemeden önce bunu okumak ister misiniz?” sorusu yöneltiliyor.

TWİTTER VE TRUMP KAVGASI

Twitter daha önce, iki mesajına "teyit uyarısı" konulmasından sonra sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesini amaçlayan bir kararname imzalayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bir mesajına erişimi 'şiddeti yücelttiği' gerekçesiyle sınırlandırmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.