1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Artvin’de ‘Domuz Avı’na Giden Kişi Ölü Bulundu
Tuzluca 'Tuz Terapi Merkezi' 310 bin Ziyaretçi Ağırladı

Tuzluca 'Tuz Terapi Merkezi' 310 bin Ziyaretçi Ağırladı

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 2022 yılında açılan ve bugüne kadar 310 bin ziyaretçi ağırlayan 'Tuzluca Tuz Terapi Merkezi', kış aylarında da merak uyandırıyor.

A+A-

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 2022 yılında açılan ve bugüne kadar 310 bin ziyaretçi ağırlayan 'Tuzluca Tuz Terapi Merkezi', kış aylarında da merak uyandırıyor.

Tuzluca'daki Tuz Dağı'nın içinde geçmişten bugüne yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan galeriler, Iğdır Valiliğinin yaptığı çalışma sonucu etaplar halinde Tuz Terapi Merkezi'ne dönüştürüldü.

Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Özei İdaresi, ve Tuzluca Kaymakamlığı tarafından Tuz Dağı’nın sağlık turizmine kazandırılması için yerin metrelerce altında, tamamı tuzdan oluşan duvarları, tavanı ve tabanıyla hizmete sunulan terapi merkezi, valilikçe yapılan çevre düzenlemesi ve ışıklandırmanın ardından yoğun ziyaretçi ağırlamaya başladı.

tuzluca.jpg

Kısa sürede ülke çapında duyulan merkez, kışın da bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin adeta akınına uğruyor.

310 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Terapi merkezi, açıldığı 2022'den bugüne kadar 310 bin ziyaretçi ağırladı. 55 dönümlük bir arazinin üzerinde yer alan mağaralarda ki tuzun, Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşıladığı belirtildi.

Tünellerde yer alan havanın ise insanlarda ki birçok solunum yolu hastalığına iyi geldiğini ifade edebiliyor.

Tuz mağarasının içerisinde oda şekline benzeyen çeşitli galeriler yer almaktadır. Söz konusu galeriler ürkütücü bir yapıda olsa da son derece eşsiz ve göz kamaştırıcı bir görünüme sahiptir. 

Söz konusu mağaraların içerisinde bulunan tuz tabakalarının 24 ile 37 milyon yıl önce oluştuğu ve bu tabakaların çökel tabakalar şeklinde olduğu verilere mevcuttur.

GÜNLÜK 60 TON TUZ ÜRETİLİYOR

Köklü bir geçmişi olduğu bilinen mağaraların genelinde günde yaklaşık olarak 60 ton tuz üretimi gerçekleştiriliyor.

Iğdır Valiliği, Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Özel İdaresi, ve Tuzluca Kaymakamlığı tarafından Tuz Dağı’nın sağlık turizmine kazandırılması için yapılan çalışmalar doğrultusunda bölge ışıklandırma çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve sosyal alan çalışmaları ile adeta bir cazibe merkezi haline dönüştürüldü.

CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinen "Tuzluca Tuz Terapi Merkezi" yurt içinde ve yurt dışından gelen turistlerin yoğun ilgisini çektiğinden bahsedebilmek mümkündür.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı olan Cumhuriyet Mahallesinde 2019 yılında dönüşmesi projesi hayata geçirilen söz konusu tesislerde ki faaliyetler her gün saat 08.30 ile 17.00 arası ziyaretçi kabul ediyor.

Ulaşımı son derece kolay olan mağaralara gitmek için öncelikle Iğdır şehir merkezinden Tuzluca ilçesine ulaşmanız gerekir.

Tuzluca’ya kendi aracınız ile ya da Iğdır otogarından kalkan otobüsler aracılığı ile kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Şehir merkezine 38 km uzaklıkta yer alan ilçeye otobüsler yarım saatte ulaşım sağlıyor. Tuzluca’ya geldikten sonra şehir içi ulaşım araçları ile kısa sürede Tuz Mağaraları’na ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.