1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Artvin’de İş Kazası ve Ölüm
Tutuklu Iğdır Belediye Eşbaşkanı Kalp Krizi Geçirdi

Tutuklu Iğdır Belediye Eşbaşkanı Kalp Krizi Geçirdi

Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş’un tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçirdi.

A+A-

Yerine kayyum atanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş’un tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; yerine kayyum atanan HDP'li (Halkların Demokratik Partisi) Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar Akkuş’un tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’nde önceki gün (6 Eylül) kalp krizi geçirdiği öğrenildi. 

Kriz geçiren Akkuş’un anjiyo olurken, ameliyatının başarısız geçtiği ve en kısa zamanda açık kalp ameliyatı olacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Iğdır'da, 31 Mart 2019'da HDP'den belediye eş başkanı seçilen Yaşar Akkuş ile belediye meclis üyesi ve eş başkan Eylem Çelik, İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs 2020'de görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmıştı.

Belediye eş başkanı Akkuş, "terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

48 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

HDP, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde 65 belediye kazanmış, bunlardan 48'ine kayyum atanmıştı.

6 belediye başkanının mazbatası seçimlerin hemen ardından KHK gerekçesi ile alınırken, 4 belediye başkanı ise ihraç ya da istifa yoluyla ayrılmış, ittifakla seçilen 1 belediye başkanı da kendi partisine geçmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.