1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kazım Karabekir Paşa, Kars’ta Düzenlenen Törenle Anıldı
Tutuklu Ali Boçnak'ın Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

Tutuklu Ali Boçnak'ın Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

Kars'ta 2009 yılında “KCK” operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ağır hasta Ali Boçnak’ın (76) sağlık durumu kötüye gidiyor.

A+A-

Kars'ta 2009 yılında “KCK” operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ağır hasta Ali Boçnak’ın (76) sağlık durumu kötüye gidiyor.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, 2009 yılında “KCK” operasyonunda gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulan 76 yaşındaki hasta tutuklu Ali Boçnak’ın sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.

Kars'ta 2009 yılında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında hakkında dava açılan ve sonrasında yapılan yargılamada 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan hasta tutuklu Ali Boçnak’ın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

2013 yılında Yargıtay tarafından cezası onandıktan bir süre sonra tutuklanan Boçnak, 2017 yılından bu yan Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor.

‘CEZASI ERTELENSİN’ TALEBİ

Babasının nefes almakta zorlandığını belirten oğlu Alpaslan Boçnak, “Babamda ileri derece prostat, beyninde damar tıkanıklığı, nefes darlığı ve böbrek yetmezliği var. 12 Ağustos 2020’de bir ameliyat geçirdi göbek fıtığından, şok kullanmamışlar ameliyat esnasında, babamın vücudu enfeksiyon kapmış. Babamın durumu şu an çok kötü. Babam 2 haftadır sürekli kusuyor cezaevinde. Hastalığından ve yaşından dolayı cezasının ertelenmesine veya ev hapsine çevrilmesini istiyoruz. Tahliye edilmesi için Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ali-bocnak.jpeg

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutuklular listesinde de yer alan Ali Boçnak için, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı #AliBoçnakAcilTahliye edilsin hashtagi ile paylaşımda bulunarak derhal bırakılmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler