1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Tursun Cinayetinde Kasıt GÖRMEZSE
Tursun Cinayetinde Kasıt GÖRMEZSE

Tursun Cinayetinde Kasıt GÖRMEZSE

İzmir'de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'u vurarak öldüren polis memurunun cezası Yargıtay tarafından onandı.

A+A-

İzmir'de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'u vurarak öldüren polis memurunun cezası Yargıtay tarafından onandı.

İki yıl bir ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru Atar 15 ay sonra serbest kalacak.

Yargıtay, dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'u öldüren polis memuru Oral Emre Atar'a verilen 2 yıl 1 aylık cezayı onadı. Bir buçuk ay tutuklu kalan polis, infaz yasasına göre 15 ay daha hapis yatacak. Yargıtay delil karartma suçundan yargılanan 10 polis memurunun beraatini de onayladı.

Atar "olası kasıt altında adam öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu, ancak mahkeme polis memurunun Tursun'u "görev başında kasıt olmaksızın sınır aşarak işlediğine" karar verdi.

Tursun 2007'de öldürüldü

2007 yılında, 9 Eylül Üniversitesi öğrencisi Tursun, İzmir'de polisin dur ihtarına uymayınca, polis arkadan ateş etmiş, kafasından vurulan Tursun arabasıyla kaza yapmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra Tursun'un annesi bir basın toplantısında polislerle ilgili söylediklerinden dolayı "tehdit ve hakaret" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tursun ailesi, yedi sivil toplum kuruluşu yöneticisiyle birlikte yargılandıkları "yargı görevini etkileme" suçundan beraat ederken, aile hakkında başlatılan 301 soruşturmasına Adalet Bakanlığı izin vermemişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.