1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’ın İkiz Kuleleri Tıraşlanıyor
Türksat İMC TV Yayınını Kesti

Türksat İMC TV Yayınını Kesti

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TÜRKSAT’a yazı göndermesinin ardından TÜRKSAT imc tv yayınını kesti.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TÜRKSAT’a yazı göndererek, PKK/KCK propagandası yaptığı iddiasıyla imc tv’nin frekansının iptalini istemesinin ardından imc tv’de ekran karardı.

Saat 15:20’de Can Dündar ve Erdem Gül canlı yayındayken yayın karardı,internet yayını ise sürüyor.

Sat 16:00 TÜRKSAT’tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, “Pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik” denildi.

Bir kanalın TÜRKSAT'tan çıkartılması kanalı yayınlayan tüm platformlardan çıkması demek.

bianet’e konuşan imc tv Genel Yayın Yönetmeni Defne Asal, kendilerinin de henüz ne olduğunu anlayamadıklarını, araştırdıklarını söyledi.

“Birden bire yayın gitti. Henüz neden olduğunu anlamadık. Bize gönderilen herhangi bir tebligat yok. Savcılığın kararını da zaten haberlerden öğrendik. Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız. Savcılığın böyle bir şey talep etmeye hakkı yok. Ticari bir kurum olan TÜRKSAT’a siyasi baskı yapılıyor.”

imc tv yayına 1 Mayıs 2011'de başladı.

TÜRKSAT'tan çıkarılan kanallar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında cemaate yakın olduğu iddia edilen kanalların TÜRKSAT ve Digitürk’ten çıkarılması için de yazı yazmıştı.

Savcılığın talebi üzerine Samanyolu TV, S Haber, Kanaltürk, Mehtap TV, Bugün TV, Yumurcak TV, Irmak TV ve Burç FM gibi tv ve radyo kanalları bu platformlardan çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.