1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonya'daki Tsunami FELAKETİNDEN
Türkiye’ye Karşı Tavrımız Etkisini Gösteriyor

Türkiye’ye Karşı Tavrımız Etkisini Gösteriyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türk Alman münasebetlerini Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine değerlendirdi.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türk Alman münasebetlerini Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine değerlendirdi. Gabriel, Türkiye’ye karşı sergiledikleri sert tavrın ilk sonuçlarını verdiğini söyledi. Ekonomik baskının etkisini gösterdiğini belirten Gabriel; Türk tarafının, terörü destekledikleri iddiasıyla hazırladığı Daimler ve BASF gibi işletmeler de dahil 680 Alman şirketinin yer aldığı listeyi geri çektiğini, konunun Türkiye’de kapsamlı tartışmaya yol açması üzerine ’Erdoğan’ın Alman şirketlerinin yanlış anlama sonucu listeye alındığını’ açıkladığını ifade etti.

Alman vatandaşlarının Türkiye’de tutuklanmasına müsamaha gösteremeyeceklerini belirten Dışişleri Bakanı Gabriel seyahat uyarısının Türkiye’deki küçük işletmeleri ve otel ve lokantalarda çalışan personeli mağdur ettiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Türkiye’de Almanları tutuklatmasına rıza gösteremeyiz " açıklamasında bulundu.

Türkiye’ye Karşı Tavrımız Etkisini Gösteriyor

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.