1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Türkiye’nin Yeni Mesleki Eğitim Modeli: Simep
Türkiye’nin Yeni Mesleki Eğitim Modeli: Simep

Türkiye’nin Yeni Mesleki Eğitim Modeli: Simep

Ankara Sanayi Odası, Milli Eğitim Bakanlığı ve 1. Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle hayata geçirilen SİMEP kapsamında 9. sınıfı tamamlayan öğrenciler programa kabul edilecek.

A+A-

Okul Sanayi Eğitim Programı (OSEP) ile sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya çalışan Ankara Sanayi Odası, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde OSEP modelini geliştirerek "Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi"ni (SİMEP) hayata geçirdi. Proje kapsamında başarı ile öğrenimini tamamlayan öğrencilere endüstri meslek lisesi diploması verilecek.

Ankara Sanayi Odası, Milli Eğitim Bakanlığı ve 1. Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle hayata geçirilen SİMEP kapsamında 9. sınıfı tamamlayan öğrenciler programa kabul edilecek. Beceri ve yeteneklerine göre projeye alınan öğrenciler, beceri, iş alışkanlığı ve iş disiplini kazanarak iş hayatına hazırlanacak. Temel mesleki eğitim yanında akademik eğitim de alan öğrenciler, eğitimlerinin sonunda başarılı olmaları durumunda endüstri meslek lisesi diploması, eğitimleri sırasında da asgari ücretin üçte biri kadar maaş alacak. Ayrıca öğrencilere sosyal gelişimlerine yönelik sosyal etkinlikler düzenlenecek ve kişisel gelişimlerine yönelik seminerler verilecek.

Ankara Sanayi Odası ve ASO 1.OSB Başkanı Nurettin Özdebir, SİMEP kapsamında eğitim alacak öğrencilerin eğitim göreceği proje okulu olan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Özdebir, OSEP projesiyle öğrencilerin çok önemli bir deneyim elde ettiklerini ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, "OSEP projesi lise diploması değil, ustalık belgesi veriyordu. Bu da projeye ilgiyi azaltıyordu. Projenin SİMEP’e dönüşmesiyle birlikte artık endüstri meslek lisesi diploması vereceğiz. Bu da projeye olan ilgiyi artıracak" dedi.

SİMEP ile sanayinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Özdebir, ülkemizin uluslararası rekabet gücünü artırabilmenin en önemli yolunun tüm sektörlerde nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasından geçtiğini dile getirdi. Özdebir, "Bu projenin getirdiği çıktılar, 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen ülkemiz için doğru bir mesleki eğitim modelinin yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine çok önemli katkı sağlayacaktır. Okulumuza kayıt yaptırıp beceri sınavlarında başarı gösteren tüm öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum" diye konuştu.

SİMEP kapsamında eğitim alacak öğrencilerin seçmeleri ASO 1. OSB’de bulunan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi’nde Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek.

Türkiye’nin Yeni Mesleki Eğitim Modeli: Simep

Türkiye’nin Yeni Mesleki Eğitim Modeli: Simep

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.