Türkiyenin En İyi Hackerı ARANIYOR!

Türkiye'nin En İyi 'Hacker'ı ARANIYOR!

ABD Savunma Bakanlığı'nın geçen yıl açtığı 'siber suç' yarışmasını kazanan Türk hacker Can Yıldızlı, şimdi Türkiye'nin en iyi hacker'ını bulmak için yarışma düzenliyor.

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı'nın geçen yıl açtığı 'siber suç' yarışmasını kazanan Türk hacker Can Yıldızlı, şimdi Türkiye'nin en iyi hacker'ını bulmak için yarışma düzenliyor.

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Cyber Crime Challenge’ yarışmasında 52 ülkeden 1147 takıma karşı tek başına yarışarak birinci olan Can Yıldızlı, doktora çalışması için gittiği ABD’de yedi ay kaldıktan sonra döndü. Bilişim güvenliği alanında bir şirket kuran Yıldızlı, şimdi Türkiye’nin en iyi hacker’ını ortaya çıkarmak bir yarışma başlattı. ‘Dünyayı kurtaran hacker’ başlıklı yarışmaya başvurular sürüyor. Şu ana kadar 500 hacker başvurdu. Yarışma için 16 Aralık günü saat 19.00’da start verilecek. İnternet üzerinden yapılacak ve 21 Aralık’ta sona erecek yarışmada hacker’lara, analitik yetenek ve teknik bilgiyle ilgili 25 soru sorulacak. Birincinin dizüstü bilgisayar kazanacağı yarışmanın ödül törenini basına kapalı yapılacak ve bu törene sadece sponsor firmalar katılacak.

ABD Savunma Bakanlığı yarışmasının bir yıla yayıldığını, şifre kırmaktan program geliştirmeye kadar 22 soru olduğunu belirten Yıldızlı, kendi yarışmasının ise dört güne sığacağını belirtti. Yarışmaya ‘dunyayikurtaranhacker.com’ adresinden başvurulabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.