1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğum Yardımı Paraları Yatırılıyor
Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler

Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik araştırma yapıldı.

A+A-

Türkiye'de geçici koruma kapsamıyla 2018 yılı Haziran ayı itibarıyla 3 milyon 583 bin 434 Suriyeli sığınmacı bulunurken, Suriyeli sığınmacıların en fazla yaşadığı il İstanbul olarak belirlendi.

Ajans Press'in İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerinin yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 2018 yılı dâhil olmak üzere 3 milyon 583 bin 434 Suriyeli sığınmacı bulunduğu tespit edildi. Suriyeli sığınmacıların en fazla yaşadığı il ise 561 bin 159 kişiyle İstanbul olarak görüldü. İstanbul'u 475 bin 782 kişiyle Şanlıurfa takip ederken, 445 bin 95 kişi ile de Hatay izledi.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca Suriyeli sığınmacı olmasına karşın, Türkiye'den çıkış yapan Suriyelilerinde olduğu görüldü. Toplamda 13 bin 791 Suriyeli "Birebir Formülü" kapmasında Türkiye'den çıkış yaparken, 5 bin 188 kişinin Almanya'ya gittiği belirlendi. Almanya'nın ardından en çok tercih edilen ülke 2 bin 609 kişiyle Hollanda, bin 837 kişiyle de Fransa olarak saptandı.

Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.