1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP Eş Genel Başkan Adayları Belli Oldu
Türkiye'de Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi

Türkiye'de Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları açıkladı. Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını gündemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yeni kararları açıkladı.

  • Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak. Camiler 29 Mayıs'tan itibaren kısmen açılıyor. 15 ildeki seyahat sınırlaması da 15 günlüğüne uzatıldı.

Türkiye’nin yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede başarılı olduğunu söyleyen Erdoğan, ancak sadece Türkiye’nin salgının üstesinden gelmesinin yeterli olmayacağını, salgınla küresel olarak mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Yıllarca sınırlarımızı kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Yapmamız gereken hayatımızı salgın gerçeğine göre yeniden düzenlemektir” diyen Erdoğan, bundan sonraki süreçte günlük hayatın salgın bilinciyle yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Salgınla ilgili bugüne kadar atılan adımları sıralayan Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı.

Buna göre;

  • Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
  • 24 Mayıs pazar günü saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecekler.
  • 15 il için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatıldı.
  • MEB'e bağlı okulların eğitim öğretim yılı sona erdirildi. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak.
  • Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.
  • Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşler haziran ayı itibariyle yeniden başlayacak.
  • Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle gönderilmiş 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay uzatıldı.
  • 29 Mayıs cuma günü cuma namazı ile birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camiler açılacak. Bir süre sadece öğle ve ikinci vakitleri camide namaz kılınabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler