1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Antalya'da Şiddetli Yağış... İlçelerde Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Türkiye’de ‘Çök-Kapan-Tutun’ Tatbikatı

Türkiye’de ‘Çök-Kapan-Tutun’ Tatbikatı

AFAD koordinasyonunda Düzce Depremi’nin 23'üncü yılı dolayısıyla Türkiye geneli ve KKTC’de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" yapıldı.

A+A-

Tüm Türkiye ve KKTC'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' düzenlendi. 

Tatbikat 12.11.2022 Cumartesi günü saat 18.57'de başladı. Deprem anında hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi yapıldı.

Telefonlara mesajlar, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular yapıldı. TRT televizyon ve radyolarında uyarılar yayımlandı.

deprem.jpeg
Böyle bir tatbikatın ilk kez yapıldığını aktaran AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Eksiklerimizi görüp onları takviye ederek, kendimizi de güncelleyerek geldiğimiz bir aşama" diye konuştu.

Tatbikat, Türkiye İçişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından 1999 Düzce Depremi'nin 23. yılı dolayısıyla planlandı.

Amaç; deprem anına ilişkin farkındalık oluşturmak. Bu kapsamda hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi gerçekleştirilmesi.

AFAD Başkanı Sezer, korku ve panik yaratmamak için siren sisteminin kullanılmayacağını söyledi.

AFAD merkez binasında ve illerde afetlerle ilgili ekipman ve araçlar sergilenecek.

Tatbikata; ailelerin, yurtlarda kalan öğrencilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanlarında yaşayanların, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşlarında çalışanların katılması teşvik edildi. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.