1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil
Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil

Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil

Türkiye genelinde ilk defa uygulanacak olan ara tatil dönemi başladı.

A+A-

2019 yılı ilk ara tatili bugün başlıyor. Öğrenciler, Kasım ara tatili ile ilgili “Okullar, kaç gün tatil?” ve “Okullar ne zaman açılıyor?” sorularının cevabını araştırıyor. Bununla birlikte öğrenciler ara tatil ödevlerini merak ediyor. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Kasım ayı ara tatil etkinlikleri…

2019 – 2020 Milli Eğitim Bakanlığı Kasım ayı ara tatili bugün başlıyor. 

ARA TATİL BAŞLIYOR

MEB’in eğitim öğretim takvimine göre ara tatil 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında olacak. Öğrenciler hafta sonu tatillerinin de araya girmesiyle birlikte 16 Kasım 2019 Cumartesi gününden başlayarak yani yarından itibaren 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar tatil yapmış olacaklar. Yani 2019 Kasım ayında öğrenciler 9 günlük bir ara tatil yapacaklar.

ARA TATİL TARİHLERİ

Yılın geri kalanında uygulanacak olan takvimdeki tatiller ise şöyle;

Yarıyıl Tatili: 20-31 Ocak 2019

2. Ara Tatil: 6-10 Nisan 2019

Kapanış:19 Haziran 2019

ARA TATİL ÖDEVLERİ NELER?

Ara tatilde MEB tarafından planlanmış bir ödev takvimi yok. Ancak ara tatil aslında okul dışı eğitim için getirilen bir uygulama… Öğrencilerin kültür, sanat ve bilim farkındalığının ara tatildeki etkinliklerle artırılması bekleniyor. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil için etkinlik takvimi hazırladı.

Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil

Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil

Türkiye’de Bir İlk: 9 Günlük Ara Tatil

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.