1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir Garip 'Üst Geçit'
Türkiye PYD’yi Bombaladı

Türkiye PYD’yi Bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez-Halep arasındaki Matar Mınnak hava üssünün bulunduğu bölgeyi fırtına obüs toplarıyla vurdu.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kilis'te konuşlu obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında Minnig Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yaptı.

Minnig Havaalanı birkaç gün önce PYD'nin denetimine geçmişti.

Radikal’de yer alan habere göre, Kilis'te saat 17.00'den itibaren sınır hattında konuşlu obüs toplarıyla Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıkta olan ve birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) PYD denetimine geçen Minnig Havaalanının bulunduğu bölgeye atış yapıldı.

AFP'nin aktardığına göre, PYD sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi. 

Türkiye doğruladı

Reuters'a konuşan ismi açıklanmayan Türkiye hükümetinden bir kaynak saldırıyı doğruladı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD mevzilerini vurdu."

“Türkiye’nin bombaladığı yerde YPG yok” iddiası

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Azez komutanlarından Ebu Ömer, Türkiye’nin bugün 16:30 sularında sınırdan kendilerine havan topları ve füzelerle vurduğunu anlattı:

"Türkiye bugün sınırdan Azez’e bağlı Tınıp ile Mevki köyünde konuşlu bulunan güçlerimize havan topları ve roketlerle saldırdı. Uçak bombardımanı ile saldırmadı. Havan topları ve füze saldırısı sonucu güçlerimizden ölü ve yaralı yok ama maddi kayıp var. Roketlerin düştüğü yerde yanıklar ve çukurlar oluşuyor.  Yapılan saldırılara karşılık vermedik ama saldırılar sürerse biz de karşılık vereceğiz. Türkiye’nin saldırı yaptığı bölgede YPG güçleri yoktur. Sadece biz varız. Saldırıya ilişkin şimdi toplantı yapıyoruz. İleriki saatlerde saldırıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.