1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Baş: “Canik Belediyespor Kolay Bir Rakip Değil”
Türkiye-İtalya, Euro 2032'nin Ortak Ev Sahibi

Türkiye-İtalya, Euro 2032'nin Ortak Ev Sahibi

2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'nın ortak ev sahipliğinde düzenleneceği açıklandı.

A+A-

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2032'nin Türkiye-İtalya'nın ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. 

Açıklama, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen törende yapıldı. Törende EURO 2028 ev sahipliğinin de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti ortaklığına verildiği duyuruldu.

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Milli futbol takımı son Avrupa şampiyonluğunu kazanan İtalya daha önce iki kez EURO 1968 ve 1980'nin ev sahipliğini yapmıştı. 

TEK ADAY

Türkiye ise daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliğine talip olmuş ancak elde edememişti. Türkiye ve İtalya'dan başka EURO 2032 için ev sahipliği talebinde bulunan ülke olmadığından Nyon'da bir çekişme söz konusu olmadı. 

EURO 2032 için beşi Türkiye ve beşi İtalya'da toplam 10 kentte karşılaşmalar gerçekleştirilecek. 

İki ülkenin futbol federasyonları ülkelerinde oynanacak maçlar için beşer kent belirlemek üzere görüşmelere başlayacak. İki ülke karşılaşmaların geçekleşeceği 10 kentten toplam 20 stadı aday gösterecek UEFA son 10 stadı Ekim 2026'ya kadar açıklayacak. 

Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak. EURO 2032'nin açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı görüşmeler sonrasında belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.