1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylere İki Koldan Hizmet
Türkiye İçin Seçim VAKTİ

Türkiye İçin Seçim VAKTİ

50 milyonun üstünde seçmen sandığa gidiyor. Genel seçim pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor, en dikkat çeken değişiklik oy sandıkları ve kabinlerde.

A+A-

50 milyonun üstünde seçmen sandığa gidiyor. Genel seçim pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor, en dikkat çeken değişiklik oy sandıkları ve kabinlerde.

Türkiye, 24. Dönem Parlamentosunu belirlemek üzere sandık başında. 50 milyon 189 bin 930 seçmen, 85 seçim çevresinde 199 bin 207 sandıkta oy kullanmaya başladı. Sandıklar 32 ilde sabah saat 07.00'de, diğer illerde ise 08.00'de açıldı.

Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

TC KİMLİK NOLU BELGE ŞART
Üzerinde TC kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. Seçmenler, YSK'nın ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.