1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Kars ve Bölge'de Sıcaklar Artıyor
Türkiye - Gürcistan Sınırında EYLEM

Türkiye - Gürcistan Sınırında EYLEM

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan sınır kapısının açılmasını isteyen yaklaşık 100 kişi, CHP Ardahan Milletvekili ile birlikte yürüyüş yaptı.

A+A-
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan sınır kapısının açılmasını isteyen yaklaşık 100 kişi, CHP Ardahan Milletvekili ile birlikte yürüyüş yaptı.
 
Aktaş sınır kapısının bölge için önemli olduğunu belirten milletvekili Ensar Öğüt, çağrılarına cevap verilmemesi halinde Ankara'ya kadar yürüyeceklerini söyledi.
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan ve Gürcistan'a geçişi sağlayacak olan Aktaş Sınır Kapısı'nın açılması için eylem yapıldı. İçlerinde yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, sınır kapısının açılmasını istedi. Grupla birlikte Aktaş Sınır Kapısı'na yürüyen CHP'li Ensar Öğüt, sınır kapısının açılmasına onay vermeyen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i istifaya davet etti.
 
Sarp Sınır Kapısı gibi Aktaş Sınır Kapısı'nında bölge halkına hizmet edeceğini belirten Öğüt, Gürcistan'a açılan kapının hizmete girmesiyle birlikte bölge insanının ekonomik yönden kalkınacağını söyledi. Öğüt, "Biz bugün burada yürüyüş eylemine başlıyoruz. Aktaş Kapısı'ndan Ankara'ya kadar yürüyüp Ankara'da hakkımızı söke söke alacağız. Tarım Bakanı'nı istifaya davet ediyoruz. Sayın Bakan'ın gönderdiği resmi belgede 'Çıldır Aktaş Kapısı^'na ihtiyaç yoktur' yazıyor. Sarp Kapısı'ndan ihtiyaçları karşılayalım ama Çıldır Aktaş kapısı açılmasın diyor Tarım Bakanı. Biz bu duruma isyan ediyoruz ve Ardahan halkı olarak Bakan'ın istifa etmesini istiyoruz. Bölge halkı olarak, hükümetin bu bölgeye önem göstermesini istiyoruz. Sarp'taki teknik özelliklerin aynısını Aktaş Sınır Kapısı'nda da istiyoruz. Bu kapı hem Türkiye için hem Azerbaycan için hem de Kafkaslar için en ideal kapıdır. Eğer Başbakan ve hükümet yetkilileri bu duruma bir cevap vermezse biz bugün gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü, daha da büyüteceğiz ve Ankara'ya kadar yürüyeceğiz" dedi.
 
CHP'li Öğüt'le birlikte Aktaş Sınır Kapısı'ndan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kenarbel köyüne kadar yürüyen vatandaşlar, 20 yıldan beri kapının açılmasını beklediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.