1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay Meliköy’de Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı.. Köy Yolu Hizmete Açıldı!
Türkiye 19 Mayıs’ı Kutluyor.. Kars’ta Yağmura Rağmen Yoğun Katılım!

Türkiye 19 Mayıs’ı Kutluyor.. Kars’ta Yağmura Rağmen Yoğun Katılım!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıl dönümü Kars’ta yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla kutlandı.

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıl dönümü Kars’ta yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla kutlandı.

Kars’ta düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri yağışlı havaya rağmen ilgi gördü.

Programlara protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katılarak bayram coşkusuna ortak oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yağmurlu havaya rağmen gerçekleştirilen programlar, yoğun katılım ve renkli görüntülere sahne oldu.

KARS’TA TÖRENLER ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre kutlama programı, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Yağışlı havaya rağmen yurttaşların ilgi gösterdiği törenlerin ardından etkinlikler İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda devam etti.

Program kapsamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ile sportif etkinlikler izleyicilerden ilgi gördü.

GENÇLERİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kutlama programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü, 19 Mayıs’ın tarihsel önemine değinerek gençlerin toplumun geleceğindeki rolüne dikkat çekti. Başköylü, gençlerin bilimden spora, sanattan sosyal yaşama kadar birçok alanda önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade etti.

Programda gençler adına bir öğrenci de konuşma yaptı. Etkinlik boyunca öğrenciler tarafından şiirler okunurken çeşitli sportif ve kültürel gösteriler sahnelendi.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında farklı branşlarda derece elde eden sporcular için ödül töreni düzenlendi. Başarılı sporculara madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kutlamalarda folklor gösterileri, minder sporları performansları, step aerobik gösterileri ve Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan müzik konseri de yer aldı.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Etkinliklere Kars Valisi Ziya Polat, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nail Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ile kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Türkiye 19 Mayıs’ı Kutluyor.. Kars’ta Yağmura Rağmen Yoğun Katılım!

Türkiye 19 Mayıs’ı Kutluyor.. Kars’ta Yağmura Rağmen Yoğun Katılım!

SARIKAMIŞ’TA ETKİNLİKLER İLGİ GÖRDÜ

Sarıkamış’ta düzenlenen törenler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Program daha sonra Şehit Fikret Gündüz İlköğretim Okulu’nda devam etti.

Etkinliklerde öğrenciler şiirler okurken folklor gösterileri de sahnelendi. Törene Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Serdar Kılıç ve kurum temsilcileri katıldı.

SUSUZ’DA TRİBÜNLER DOLDU

Susuz’ta ise Gençlik Haftası kapsamında liseler arası voleybol turnuvası düzenlendi. Gülüzaroğlu Abdullah Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Şehit Ömercan Yekebağcı Çok Programlı Lisesi arasında oynanan karşılaşma yoğun ilgi gördü.

Müsabakayı takip eden Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, öğrencilerle bir araya gelerek sporun dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini ifade etti.

Kars genelindeki etkinlikler, gençlik temalı gösteriler ve spor organizasyonlarının ardından sona erdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.