1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Unutulmayan Acı 'Digor...'
Tuncer Daşdemir Hayatını Kaybetti

Tuncer Daşdemir Hayatını Kaybetti

Kars Belediyesi eski Meclis Üyesi Tuncer Daşdemir hayatını kaybetti.

A+A-

Kars Belediyesi eski Meclis Üyesi Tuncer Daşdemir (59) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KAÜ Araştırma Hastanesi’nde vefat eden merhum Daşdemir'in cenazesi yarın (1 Kasım) öğlen namazına müteakip İstasyon Camii’nde kılınacak cenaze namazı ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

Haberin uzantısı...

TUNCER DAŞDEMİR TOPRAĞA VERİLDİ

2004-2014 yılları arasında Kars Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği, 2005-2009 yılları arasında Kars Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yürüten Tuncer Daşdemir, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1957 Arpaçay doğumlu evli 3 çocuk babası olan Tuncer Daşdemir için Kars Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

KHA'nın haberine göre, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Daşdemir’in yakınlarının katıldığı törende Kars Belediyesi’nde görev yaptığı süre zarfında yaptığı hizmetlerle Kars halkının takdirini kazanan merhum Tuncer Daşdemir’in özgeçmişi okundu.

Siyasi kimliğinin yanında uzun süredir Kars’ta ticaretle uğraşan ve esnaflığıyla da Kars halkının gönlünü kazanmayı başaran Daşdemir’in vefatı Kars’ı yasa boğdu. Törende konuşan ve üzüntüsünü dile getiren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bugün burada Tuncer kardeşimizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız. Kardeşimiz Tuncer Daşdemir’in aramızdan erken ayrılışı hepimizi derinden üzmüştür. Tabi ki her ölüm erkendir ama Tuncer kardeşimizin aramızdan ayrılışı daha da bir erken oldu. Ayeti Kelime’de buyurulduğu gibi; ‘Her canlı ölümü tadacaktır’ inancını taşımaktayız. Ölümden kaçışın olmadığı gibi ansızın gelen ölümlerin sevdiklerimizi aramızdan alması bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Tuncer Taşdemir kardeşimiz uzun yıllar Kars Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Benimle birlikte de görev yapan Tuncer kardeşim ayrıca benim lise döneminde okul arkadaşımdı. Bu haberi akşam duydum ve hakikaten çok üzüldüm. ” dedi.

 ‘Önemli olan insanların ne kadar yaşadığı ve nasıl yaşadığı değil, yaşadığı süreç içerisinde yaptıklarıdır’ diyen Başkan Karaçanta, “Tuncer kardeşimiz aramızdan erken ayrıldı ama yaşamış olduğu hayatta yaptığı hizmetlerle, kişiliğiyle, duruşuyla iyi şeyler yaptığına inandığımız ve takdirle karşıladığımız değerli bir dostumuzdu. Arkasında güzel izler bırakan bu değerli dostumuzdan bizler razıydık, Allah’ta razı olsun. Bizler hakkımızı helal ediyoruz, sizler de kardeşimize haklarınızı helal edin. Şahsım, mesai arkadaşlarım, değerli Karslı hemşehrilerim adına kendisine Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kar yağışı altında gerçekleşen törenin sonunda Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice tarafından dua okunarak, Tuncer Daşdemir’in cenazesi Kars Belediye Başkanı Murtaza karaçanta ve mesai arkadaşlarının omuzlarında cenaze nakil aracına götürüldü.

Tuncer Daşdemir’in cenazesi İstasyon Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Asri mezarlıkta defnedildi.

tuncer-dasdemir-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.