1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Leyla Zana ve Aysel Tuğluk HDP'ye Katılıyor
Tuncer Bakırhan, 'Maraş Depremleri'nin Birinci Yılında Adıyaman'da

Tuncer Bakırhan, 'Maraş Depremleri'nin Birinci Yılında Adıyaman'da

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Maraş depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle Adıyaman'ı ziyaret etti.

A+A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?" sözleri kınayarak "Biz dün olduğu gibi bugün de halkımızın, halklarımızın yanındayız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Maraş depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle Adıyaman'ı ziyaret etti.

bakirhan.jpeg

Bakırkan, 2018'de kayyım atanan Kömür Belediyesi önünde halk buluşmasına katılıyor. Bakırhan'a DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar ve parti yetkilileri eşlik etti.

'DEPREMİN YARALARI NE ZAMAN SARILACAK'

Burada bir konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bir yıl geçti depremin üzerinden. Yakınlarını yitiren ailelerimize başsağlığı diliyorum. Emin olun depremde de yine ayrımcı bir politika izleniyor. Sanki bir yıl geçmemiş gibi başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkilileri vaatlerini vermeye devam ediyorlar.

Bu bir yıl içerisinde hiçbir vatandaşımızın yaşamış olduğu sorun giderilmedi. İnanın şu anda Maraş'ta, Hatay'da, Samandağ'da, Adıyaman'da ilk günkü sorunlar devam ediyor. 'Devlet nerede, ne yapar, ne eder?' sorusunu insanlarımız soruyorlar.

Biz de soruyoruz. Bu deprem yaraları ne zaman sarılacak? Hani insanlara konut yapılacaktı? Hani insanların sağlık, yol, ulaşım, eğitim beslenme sorunları giderilecekti ? Fakat sözler yerinde kaldı. Biz de kayıplarımızla acılarımızla kaldık. Ama emin olun unutmayacağız" dedi.

'CUMHURBAŞKANININ HATAY KONUŞMASINI KINIYORUZ'

İktidarın iki yüzlü bir tutum sergilediğini söyleyen Bakırhan, şöyle devam etti:

"Önlem alsaydınız. Deprem ülkesi olan Türkiye'de doğru düzgün bir imar planı çıkarsaydınız. Yapıları denetleseydiniz. Dolgu yerlerine, dere yataklarına bina yaptırmasaydınız. Dün de Cumhurbaşkanı Hatay'da bir konuşma yaptı.

Hep beraber izledik. Gerçekten hayretle izledik. Gidip orada yaraları saracağına, özeleştiri vereceğine, başsağlığı dileyeceğine seçim propagandası yaptı. Hatay halkının acılarını görme yerine, 'Eğer bize oy vermezseniz hizmet gelmez, hizmet yapmayız' demeye getirdi. Biz bunu kınıyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de halkımızın, halklarımızın yanındayız."

'UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

"Sizle beraberiz, birlikteyiz. Bu katliamları unutmayacağız, unutturmayacağız" diyen Bakırkan, şunları söyledi:

"Halkımızın sorunlarını sadece parlamentoda değil sokakta da yerinde de görerek gözlemleyerek hep birlikte dile getireceğiz. Yaşanan acıları dayanışarak aşabiliriz. Sesimizi hep birlikte dile getirebiliriz. Aksi halde bir yıl önce yaşamış olduğumuz bu katliam, bu büyük felaket acılarıyla, yaralarıyla devam edecek. Biz de bugün hem halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletmek hem deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızın ne yaşadığını görmek için hem Hatay'da hem Adıyaman'da hem de Malatya'da halklarımızla birlikte olacağız. Tekrar acılarınızı paylaşıyoruz.

Başımız sağolsun. Yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Lütfen yapabileceğimiz birşey olursa, belediyelerimiz, il örgütlerimiz aracılığıyla bize iletin. Çünkü biz sizlerdeniz, beraberiz, birlikteyiz. Aynı coğrafyada aynı kaderi yaşıyoruz. Hem depremde hem diğer meselelerdeki ayrımcı politikaları dayanışarak giderebiliriz diyoruz. Hepimizin başısağolsun. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda benzer katliamları, felaketleri yaşamayız diyorum."

'DEPREMİN ALTINDA DEVLET KALDI, HÜKÜMET KALDI'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi Rıza Tanrıverdi Cemevi'ni ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Depremin altında sadece canlarımız kalmadı. Bu depremin altında devlet kaldı, hükümet kaldı. Özellikle yardım getirmeyenler, gelen yardımları engelleyenler kaldı. Yurttaşlar arasında ayrım yapanlar kaldı. Yerel yönetim elinde olmadığı için halka yönelik ayrımcılık yapanlar kaldı. Bütün bunlar halkın vicdanında mahkum edildi. Ama biz inanıyoruz ki Hakkın divanında da mahkum edilecektir. Biz yitip giden bütün canlarımıza devri daim olsun diyoruz.

Yattıkları yer incitmesin. Onları aramızdan alan deprem değildi, onları aramızdan alan tedbirsizlikti, önlemsizlikti, cana kıymet vermeyenlerdi, mala tamah edenlerdi. İnsanı insan yerine koymayan zihniyetti. Biz bu zihniyeti bir kez daha kınıyoruz, lanetliyoruz. Bugün burada lokma veren canlarımızın da lokmaları Hak katında kabul olsun. Biliyoruz uzun süre daha bu acıları diri olacak " dedi.

'ACINIZ ACIMIZDIR'

Kayıplara ve depremzedelerin durumuna dikkat çeken Koçyiğit, "Hâlâ kayıplarımız var, hâlâ bulunamayanlar var, hâlâ mezar yeri belli olmayanlar var. Bugün yağmurlu bir gün, konteynerlerde, çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerimiz var. Her biriniz bu acıyı yaşadınız. Biz ilk günden beri deprem bölgesindeyiz. Bu acıya tanıklık ettik. Acınız, acımızdır.

Bundan sonra da her düzeyde yanınızda olduğumuzu, sizinle beraber el ele bu acıları sarmak için var olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bir kez daha başsağlığı dileklerimizi lütfen kabul edin. Bundan sonra tek bir canımızın daha gitmemesi için de el ele verelim, mücadele edelim. İnsana kıymet vermeyen bu zihniyeti de bu topraklardan söküp atalım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.