1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 14 Mayıs’ta 4 Aday Yarışacak
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 'Gerekirse Canımızı Siper Edeceğiz...'

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 'Gerekirse Canımızı Siper Edeceğiz...'

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'da partisinin il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin il ve ilçe örgütleriyle Diyarbakır’daki Demir Otel Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Bakırhan, toplantının basına açık kısmında, Rojava saldırılarına, kayyumlara, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

tuncer-bakirhan-001.jpg

Türkiye’nin Rojava’ya saldırılarına değinen Bakırhan, “Filistin için timsah gözyaşları dökenler, Rojava’ya karşı üç maymunu oynuyor” dedi

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın dün tahliye edilmesiyle ilgili de “Selahattin Demirtaş konuşmaları nedeniyle içeride, Selçuk Mızraklı içeride, Gültan Kışanak içeride ama bu katil dışarıda” dedi.

“ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT KALDIRILMALI”

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin mutlaka kaldırılması ve Öcalan’ın Kürt sorunun çözümüne katkı sunmasının imkanlarının yaratılması gerektiğini ifade eden Bakırhan, şunları söyledi:

“Kürt meselesi artık ikinci yüzyılda çözülmeli. Öcalan'ın rolü çok önemli. Öncelikle mutlak tecridin son bulması gerekiyor. Tecrit devam ediyorsa çözüm niyeti yok, demektir. Tecrit devam ediyorsa, hukuksuzluk devam edecek, demektir.”

“DEĞİŞECEĞİZ, DEDİLER AMA DEĞİŞMEMİŞLER”

CHP Lideri Özgür Özel'in Demirtaş ve Öcalan'ı birbirlerine karşı konumlandırarak yaptığı kıyaslamalara da değinen Bakırhan, Kürtler üzerinden bu şekilde kavga edilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti: “Kendilerine yenilikçi, dediler, değişeceğiz, diyerek geldiler ama pek de değişmedikleri görülüyor. Kürt liderlerin kıyaslanmasını, karşılaştırılmasını doğru bulmuyoruz. Kürtler üzerinden kavga edilmesini doğru bulmuyoruz.”

“EMEKÇİLERE VE YOKSULLARA YAKIŞIR BİR SONUÇ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yerel seçimle ilgili halk arasında “Nasıl olsa yine kayyum atanacak” algısı yaratılmaya çalıştığını söyleyen Bakırhan, “Bazı siyasi tacirler yine kayyum atanacağı yönünde haberler yayıyorlar. Bu defa emekle, kanla aldığımız bu mevzileri vermeyeceğiz. Gerekirse canımızı siper edeceğiz ama mevzilerimizi teslim etmeyeceğiz. Amed’e yakışır, hapishanelerdeki arkadaşların umuduna yakışır, bize umudunu bağlayan emekçi ve yoksullara yakışır bir sonuç almak için çalışacağız” dedi.

“PARAMİLİTER GÜÇLERİ ÖRGÜTLÜYORLAR”

Bakırhan, isim vermeden HÜDA-PAR ile bazı KDP güdümündeki kesimlerin siyasete ikame edilmesi faaliyetlerine de değinerek “Katlederek başaramadı, şahin güvercin ayrımıyla başaramadı. Şimdi daha farklı yöntemlerle, paramiliter güçleri örgütleyerek, ilkel milliyetçi kesimleri örgütleyerek –keşke milliyetçi olsalardı- başarmaya çalışıyorlar. Bu tehlikeli zemin konusunda uyarmak istiyorum” dedi.

AHMET KAYA VE SEYİT RIZA’YI ANDI

Konuşmasında ölüm yıldönümü vesilesiyle Ahmet Kaya’yı da anan Bakırhan, “Kürde ya hapishane, ya toprağın altını ya da sürgünü hak gören sistemi kınıyorum” dedi.

Seyit Rıza’yı da 87. ölüm yıldönümünde anan Bakırhan, “Seyid Rıza’nın dediği gibi, biz asla pes etmeyeceğiz. Seyid Rızaların duruşu bize yol gösteriyor” dedi.

Tuncer Bakırhan’ın toplantı sonrasında, saat 15.00’da Bağlar’ın Dörtyol mevkiindeki esnafları ziyaret etmesi beklenirken toplantının yapılacağı Demir Otel’in bulunduğu cadde üzerinde polisin çok yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler