1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. "Hiç" Ödülleri Başvuruları Başladı
TÜİK ve ENAG Enflasyon Rakamlarını Açıkladı

TÜİK ve ENAG Enflasyon Rakamlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile ekonomist ve akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Ekim’e ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 83, ENAG’a göre de yüzde 186.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile ekonomist ve akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Ekim’e ilişkin enflasyon verilerini yayımladı.

Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 83, ENAG’a göre de yüzde 186.

TÜİK aylık enflasyon için “yüzde 3,08”, yıllık enflasyon için de “yüzde 83,45” dedi. ENAG ise aylık enflasyonu yüzde 5,30, yıllık enflasyonu da yüzde 186,27 olarak verdi.

Yılbaşından bu yana artışın da TÜİK’e göre yüzde 52,40, ENAG’a göre yüzde 101,63 olarak gerçekleşti.

TÜİK’in açıkladığı veriler üzerinden tüketici enflasyonu yıllık bazda yükselişini 16. aya taşıdı. Açıklanan yıllık enflasyon son 24 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Enflasyon en son Ağustos 1998'de 81,4'ü görmüştü.

ENFLASYON MAKASI AÇILIYOR

TÜİK’e yıllık bazda artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 117,66 ile ulaştırma oldu. Ulaştırmayı yüzde 93,05 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 89,68 ile ev eşyası grubu takip etti. Yıllık bazda en az artış da yüzde 30,76 ile haberleşmede kaydedildi.

Aylık bazda ise en yüksek artış yüzde 9,99 ile konutta görülürken onu yüzde 6,99 ile eğitim, yüzde 3,40 ile haberleşme izledi. Aylık bazda en düşük artış da yüzde 0,04 ile alkollü içecekler ve tütünde oldu.

TÜİK, 4 Haziran’daki verilerle birlikte açıklamayı bıraktığı madde sepeti listesini bu ayda da yayımlamadı. Bunun yerine harcama grubu istatistikleri yayımlayan TÜİK’e göre endekste kapsanan 144 temel başlıktan, 18 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 2 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 124 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.