TT Arenadaki Bozuk Zemin REZALETİ

TT Arena'daki Bozuk Zemin REZALETİ

Dün Galatasaray ile Romanya'nın Cluj takımı arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçına sahanın zemini damgasını vurdu.

A+A-

Dün Galatasaray ile Romanya’nın Cluj takımı arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçına sahanın zemini damgasını vurdu. Yağan yağmurun ardından kısa sürede bataklığa dönüşen stadın zemini büyük tartışmaya neden oldu.

Galatasaray’ın Cluj ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı bir kez daha tartışma konusu oldu.

Milyonlarca dolar harcanarak yapılan Galatasaray’ın yeni stadının zemini dün kısa sürede bataklığa dönüştü. Futbol oynamanın oldukça zorlaştığı zeminde oyuncular sakatlıklar yaşarken, Galatasaray’ın yerden top yapma üzerine kurulu oyun sistemi de zemin dolayısıyla sekteye uğradı.

Maçın henüz başında kendi kalesine attığı gol ile 1-0 geriye düşen Galatasaray, yağmurun devam etmesi ile gittikçe ağırlaşan zeminde uzun süre gol aradı ama zemine takıldı. Aradığı golü 78. dakikada bularak beraberliği yakalayan Galatasaray’da maç sonunda gündem stadın zemini oldu.

Erdoğan, ben yaptım diye övünüyor ama...
Henüz oldukça yeni bir stat olmasına karşın sahanın zemini kısa sürede su toplarken, oluşan bu durum kimi soruları beraberinde getirdi. Kulübün stadın zemini konusunda yaptığı çalışmalar büyük tepki çekerken, en az bunun kadar konuşulan bir diğer konu da AKP’li yetkililerin geçtiğimiz yıl stat açılışı esnasında yaptıkları kibirli açıklamaları oldu.

Stat açılışında Galatasaray taraftarı Başbakan Erdoğan’ı protesto etmiş, Başbakan ise yaptığı açıklamada, karşılığında Ali Sami Yen Stadı’nı almamış gibi, “Türk Telekom Arena'yı Galatasaray'ın kullanması için henüz anlaşma yapılmadı; ama yapılacak. Türk Telekom Arena'ya yapılan 600 trilyonun karşılığı bu olmamalıydı. TT Arena'nın yapımında Galatasaray'ın 1 kuruşu yoktur” demişti.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.