TSK Tankları Suriye'ye Girdi

TSK Tankları Suriye'ye Girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde IŞİD’e karşı operasyon başlatıldı. Suriye operasyonu kınadı.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde IŞİD’e karşı operasyon başlatıldı.

Reuters’in haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ait tankların sınırdan geçerek egemenliklerini ihlal ettiğini söyledi ve operasyonu kınadı.

Harekatın adı "Fırat kalkanı"

Anadolu Ajansı’nın (AA), haberine göre askeri harekat saat 04.00 sularında başlatıldı. Harekatın adının "Fırat Kalkanı" olduğu belirtildi.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.

Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tankların beklediği görüldü.

Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlar hazır bulunuyor.

AA, saat 11:25'te tank birliklerinin Suriye'ye girdiğini yazdı.

Antep'te özel güvenlik bölgeleri 

500-287.jpg

Antep'in Cerablus sınırındaki haritada işaretli yerler özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Açıklama Başbakanlık'tan yapıldı.

Karkamış'a 9 havan mermisi atılmıştı

Lacivert simgeler TSK, Yeşil ÖSO ve Siyah IŞİD'in son 24 saatteki hareketliliğini gösteriyor. 

clipboard01_yeni_b-003.jpg

Dün de Karkamış ilçesiyle Suriye’nin Cerablus şehri arasındaki müşterek sınırın IŞİD kontrolündeki bölgeden, Karkamış İlçe merkezine yedi, sınır hattındaki Yarımca mahallesine 2 olmak üzere toplam 9 adet havan mermisi atılmıştı.

Valilik, Karkamış ilçesindeki şehir merkezi ile birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşların, can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları ve ilçede görev yapan kamu görevlilerinin iki gün süreyle idari izinli sayılacaklarını açıklamıştı.

Türkiye, 24 Kasım 2015'te Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Suriye'de ilk kez hava harekatı düzenledi.

BBC'den 1500 ÖSO üyesi Karkamış'ta iddiası

500-305-001.jpg

BBC Türkçe 22 Ağustos günü Antep'te bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi ile röportaj yaptı. ÖSO üyesi yaklaşık 1500 silahlı muhalifin Karkamış'a geldiğini ve Türkiye’nin top atışı desteğiyle Cerablus'u IŞİD'den almak için kuzeyden cephe açmaya hazır olduklarını ifade etmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.