1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'tan Suriye Açıklaması
Trump'tan Suriye Açıklaması

Trump'tan Suriye Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Türkiye'nin Suriye operasyonu hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Trump, ateşkesin ardından Rusya-Türkiye mutabakatının da sağlanmasıyla Türkiye'ye yaptırımların kalkması emrini verdiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, attığı tweet'te TSİ ile 18:00'de Beyaz Saray'da Türkiye'nin operasyonu ve güvenli bölge konusunda açıklama yapacağını kaydetmişti. 

Açıklama yaklaşık 40 dakika gecikmeyle şu anda başladı, Türkiye ve Kürtler'in yıllardır savaştığını söyleyen Trump, bu konuda ülkesinin başarı sağladığını kaydetti. 

Trump ayrıca yaşanan ateşkesin kalıcı olduğunu umduğunu söyleyerek Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması talimatı verdiğini açıkladı. 

Trump'ın açıklaması sırasında, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar Hazine Bakanlığı listesinden çıkartıldı. 

"Sınırda ateşkesin kalıcı olmasını umuyorum"

Trump şunları ekledi.

"Türkiye-Suriye sınırında ateşkese uyuluyor. Bunun kalıcı olacağına inanmak istiyorum.Türkiye'ye yapılması planlanan yaptırımların kaldırılması talimatını verdim.

"Suriye petrolünü sağlama aldık, bölgede askerlerimiz var. Başka ülkelerin Türkiye-Suriye arasındaki soruna yardım etmesini memnuniyetle karşılıyoruz."

"Kanlı topraklarda başkaları savaşsın"

"Suriye'den çıkıyoruz, 30 gün kalmamız gerekiyordu ama bu neredeyse 10 yıl önceydi" diyen Trump, "Bırakalım kanlı topraklarda başkaları savaşsın" ifadelerini kullandı. 

"Şimdi Türkiye ve Suriye bölgede IŞİD'in yeniden güçlenmeyeceğinden emin olmalı. Bunu yapmak zorundalar."

"Kobani IŞİD güvencesi verdi"

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Kobani'ye teşekkür eden Trump, Kobani'nin kendisine IŞİD konusunda güvence verdiğini söyledi.

"Sınırda büyük başarı" tweet'i

ABD Başkanı Donald Trump açıklamadan birkaç saat önce ise twitter'dan şunları söylemişti:

"Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli bölge kuruldu! Ateşkes bozulmadı ve muharebe operasyonları sona erdi.

"Kürtler güvendeler ve bizimle çok güzel çalıştılar. Esir alınan IŞİD mahkumları güvenlikli tutuluyor. Akşam 18.00'de Beyaz Saray'dan açıklama yapacağım. Teşekkürler!" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.