1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Joe Biden, Kıbrıs'ta Dini Liderlerle Bir Araya Geldi
Trump’tan Rakka Açıklaması

Trump’tan Rakka Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, yazılı bir açıklama yaparak Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesini değerlendirdi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, yazılı bir açıklama yaparak Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesini değerlendirdi. 

Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) doğrudan atıfta bulunan Trump, "QSD ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (IŞİD) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri IŞİD'den temizledi" dedi.

'DESTEĞİMİZ SÜRECEK' 
Rakka'nın geri alınmasının IŞİD'e karşı mücadelede 'kritik bir dönüm noktası' olduğunu vurgulayan Trump, bundan sonraki denemde de yerel güçleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi: 

"Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek sığınmacıların evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız."

Trump, Başkanlık seçim kampanyalarında ABD halkına IŞİD'i 'bitireceğini' vadettiğini hatırlatarak göreve geldikten sonra ilk yaptığı işin bu örgütle mücadele etmek olduğunu belirtti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.